FCK U/17 sænkede Esbjerg

I topkampen mellem FC København og Esbjerg var løverne stærkest og spillede sig med en solid 4-0-sejr op på U/17 Ligaens førsteplads.

U/17: FC København 4-0 Esbjerg
1-0: Andreas Kirkeby (1.)
2-0: Oliver G. Andersen (21.)
3-0: Sebastian Fischer Larsen (52.)
4-0: Victor Jensen (72.)

Det var nummer et, Esbjerg, mod nummer tre, FC København, der lørdag krydsede klinger i U/17 Ligaens første rigtige topkamp. Lars Vinds vestjyske talenter har været sæsonens store, positive oplevelse. Der var nok ikke mange, der inden sæsonstarten havde regnet Esbjerg blandt topholdene, men med sejre mod talentgiganterne fra FC Nordsjælland og FC Midtjylland, er topplaceringen ovenud fortjent.

FC Københavns status som tophold er mindre overraskende. Københavnerne er forsvarende mestre og havde inden topkampen mod Esbjerg, med en smule besvær, skal siges, vundet sæsonens første tre kampe.

Nu skulle sejr nummer fire i land, og til den lejlighed havde FCK-træner, Jacob Neestrup udtaget en særdeles kvalitetsspækket trup med hele syv landsholdsspillere, og det en af disse, der i opgørets spæde begyndelse åbnede målscoringen for de hvidklædte hovedstadstalenter.

FC København gav bolden op og spillede den lidt rundt, inden Esbjerg-anfører, Oliver Olsen modtog den. Desværre for den vestjyske højreback tabte han lynhurtigt bolden, og så gik det ellers stærkt. FCK angreb over højre siden, og i feltet dukkede Andreas Kirkeby op og headede sit hold foran med 1-0.

Efter bare ét minuts spil var den vestjyske gameplan altså ødelagt, og mens man forsøgte at finde ud af, hvilket ben man skulle stå på, fortsætte hjemmeholdet ufortrødent og skabte massevis af chancer. En af disse fik EfB-anfører, Jacob Lønne afværget på stregen, men efter 24. minutter gik den ikke længere.

2-0-målet faldt igen efter gode kombinationer fra værternes højre angrebsside, som Oliver G. Andersen afslutteligt kunne færdiggøre, da han med hovedet scorede sit femte sæsonmål og på ny fik de fremmødte tilskuere til at klappe i hænderne.

Pausen kom gæsterne vel, og fra anden halvlegs start var der nye boller på den esbjerggensiske suppe. Både spillet og indstillingen var bedre, men da endnu en københavnsk ungdomslandsholdsspiller efter 52 minutter bragte sig på måltavlen og scorede til 3-0, var løbet kørt for David Easter og co.

I slutminutterne ville også U/17 Ligaens topscorer, Victor Jensen lege med, og fra 11-meterpletten scorede U/17-landsholdsangriberen sit sjette sæsonmål, som samtidig blev kampens sidste.

Med 4-0-sejren og den fjerde på stribe indtager FC København nu førstepladsen i U/17 Ligaen, mens Esbjerg er nummer tre og stadig med i kampen om topplaceringerne.

In this article