Robuste FCM trækker fra i U/19 Ligaen

Lørdag gik ulvenes styrke ud over Randers Freja, der ellers har gang i en stærk sæson.

U/19: Randers Freja 0-1 FC Midtjylland
0-1 Sebastian Buch Jensen (51)

Torsdag aften landede FC Midtjyllands succesfulde U/19-hold i Ikast igen efter et hårdt slag mod spanske Málaga i UEFA Youth League.

Spørgsmålet var så bare om FCM-spillerne med under 48 timer til næste kamp, kunne samle energi nok til at slå Randers Freja i U/19 Ligaen. Svaret var: “Ja”.

Trods at træner Kenneth Andersen havde skiftet på hele seks positioner ift. til Málaga-kampen, satte de unge ulve sig solidt på kampen allerede fra start. Et kampbillede med FCM på bolden og Randers, der blot ventede på, at omstillingerne bød sig.

Gæsterne skabte da også en stribe af muligheder igennem de første 45 minutter. Størst var chancerne til Andreas Poulsen og Aziz Essaisi, hvoraf sidstnævnte misbrugte en friløber.

Efter sidebyttet gjorde Essaisi dog op for sin manglende skarphed. Godt nok var det ikke ham, der kom på måltavlen, men derimod ham, der stærkt brød igennem Randers-forsvaret efter seks minutter af anden halvleg. Svenskerens afslutning kunne Freja-målmand Jonas Dakir kun halvklare, og det gav en returbold i feltet, som Sebastian Buch Jensen headede i mål.

Randers Freja kom ikke længere frem på banen af den grund. Til gengæld blev randrusianerne farligere, når de engang imellem fik deres chancer. Marcus Mølvadgaard fik vel nok den største Randers-mulighed i kampen tæt under mål, men angriberen kunne ikke skovle bolden over målstregen.

Derfor tog (jetlagsramte) FC Midtjylland en fortjent sejr på 1-0 i Randers, og skaber nu efterhånden afstand til forfølgerne i U/19 Ligaen. Midtjyderne har spillet to kampe færre end andenpladsen, Esbjerg, men har alligevel fire point ned til vestjyderne. Randers Freja ligger på femtepladsen.

In this article