Om os

Hvad gør fodboldgale teenagere for at få erfaring med sportsjournalistik og skabe sig et navn i branchen, før de overhovedet har søgt ind på Journalisthøjskolen? Nicolai, Mads (Møllevang Nielsen – tidligere redaktør, red.), Frederik og Rasmus (Højberg – tidligere redaktør, red.) startede i 2013 deres eget medie, nemlig D’ BOLD.

Siden januar 2013 er det blevet til tusindvis af nyheder om danske spillere i udlandet samt danske talenter i ind- og udland, som bliver overset – eller i hvert fald dækket for lidt – i de etablerede medier. I 2015 blev sitet stiftet som en frivillig forening, hvor fokusset på udenlandsdanskerne også blev fjernet. Derfor er hovedfokus i dag udelukkende på dansk ungdomsfodbold.

Redaktionen består i dag af nedenstående folk. Sammen har de, sammen med de foregående skribenter og redaktører, udviklet sig med samme fart som ambitionen om at blive et kendt medie i den danske fodboldpresse. I årenes løb har drengene været akkrediterede til U/17 EM, flere kampe i Superligaen, 1. division og flere landsholdsarrangementer – oplevelser der skal gentages mange gange de kommende år, sammen med de mange andre målsætninger.

Vores mission

Flere tusinder drømmer om et job i journalistbranchen, cirka et par tusinder deltager i optagelsesprøven på DMJX (Danmarks Medie- og Journalisthøjskole), blot 200 kommer ind hvert år. Det kan vi ikke lave om på, men vi kan give dig chancen for at prøve livet som journalist. Vi kan give dig mulighed for at finde ud af, om journalistdrømmen skal forfølges. Alt sammen inden den berømte optagelsesprøve på DMJX. Derudover kan vi gøre dig klar til optagelsesprøven, og hjælpe med at få skabt dig et navn i branchen, før du overhovedet er startet. Vi kan lære dig at skrive på et journalistisk sprog, vi kan lære dig journalistiske metoder, og vi kan lære dig at lave interview samt give dig unikke fodboldoplevelser, som du kan formidle til flere tusinder af læsere dagligt.

D’ BOLD er ikke bare et projekt. Det er en mission. Vi er motiverede, og vi vil fremover udvikle foreningen i sådan en grad, at du ser os som et springbræt. En talentfabrik. Et akademi. Vi vil være La Masia indenfor journalistverden. Du skal få erfaring, og lære en masse om de forskellige journalistiske metoder, interviewteknikker o.lign. Vi vil sørge for, at når du forlader D’ BOLD, har fået skabt et navn i journalistbranchen, før du overhovedet er startet på uddannelsen – og som er klar til at tage udfordringen op som journalist og klar til at gå ind og bestå optagelsesprøverne, og i fremtiden få et fedt job.

Derfor skal du vælge D' BOLD

Via arbejde for D’ BOLD har skribenter efterfølgende fået følgende jobs eller udført bestemte ting i journalistbranchen:

  • 1 x Aften- og weekendvagt, Tipsbladet.dk
  • 1 x Skribent, FCM Klubsamarbejdet
  • 1 x Publicering i Champions League Magasinet 2016
  • 1 x Publicering i Tipsbladet avis
  • 3 x Skribent, Magasinet Clasico
  • 5 x Optagelsesprøve – DMJX

D’ BOLD er en fantastisk mulighed for unge mennesker der virkelig har en passion for fodbold og samtidig går rundt med journalistdrømme.  D`BOLD er kreeret af teenagere der har ønske om, at give ligesindede unge mulighed for erfaring og indsigt omkring sportsjournalistik og tydeliggøre for en personligt om der er fremtidsperspektiv i sådan en retning.” (Mathias Klitgaard Selliah – Skribent, 2013-14)

At blive skribent for D’BOLD var en fantastisk beslutning. Det har både været sjovt, men også utrolig lærerigt.
   D’BOLD er et unikt projekt, der giver unge mulighed for at forfølge deres drømme. Som skribent bliver du langt bedre til at skrive artikler og interviewe kilder, og så får du værdifuld erfaring i medieverdenen, hvilket i den grad kan bruges i fremtiden.
   Vil du være journalist, så er D’BOLD et fremragende første skridt på vejen.” (Lucas Harder Anderschou – Skribent, 2013-2015)

Jeg skrev frivilligt for D’BOLD omkring et år, mens jeg gik i 3.g. D’BOLD åbnede døren for en omfattende og interessant branche, som jeg stadig er en del af, og har ambitioner om at nå langt i. Jeg fik mulighed for at styrke og finpudse mine journalistiske evner, og øge mit netværk indenfor branchen. Alene dét at blive udgivet på en hjemmeside med så mange sidevisninger som D’BOLD, er et kæmpe skridt på vejen mod en journalistisk karriere.
   Når man skriver for D’BOLD, følger der store, spændende og sjove udfordringer med. Jeg har interviewet landskendte, professionelle fodboldspillere pr. mail, telefonisk og ansigt til ansigt. Jeg har researchet på alt fra indisk fodbold til det amerikanske U21-landshold. Jeg har været akkrediteret til to U21-landskampe. Kort sagt har jeg fået foden indenfor i det varme selskab.
   Hvis man er bekymret for at lægge for stor en arbejdsbyrde på sig selv med et skrivejob ved siden af skolen, kan jeg skrive under på, at D’BOLDs redaktører viser stor forståelse og fleksibilitet ift. ens tidsprioritering. Skolen kommer altid i første række, og min egen erfaring siger, at man sagtens kan nå både skole og venner. Hos D’BOLD kan man krydre dette med en smagsprøve på, hvad det vil sige at være fodboldjournalist.” (Magnus Kraft Christiansen – Skribent 2014-16)


Vil du være en del af D’ BOLD? Skriv til os her:

Redaktionen

Redaktionen:
Nicolai Sabro Hansen (chefredaktør, stifter & ejer)
Magnus Monrad-Alexandersen (Midlertidig chefredaktør)
Buster Emil Kirchner (Redaktør)
Lasse Nielsen (Redaktør)
Michael Patrick Larsen (Skribent)
Anas Kayed (Skribent)
Niels Nedergaard (Skribent)
Alfred Winther Groth (Skribent)
Peter Ingemann Nielsen (Skribent)
Niclas Bruun Boesen Thomsen (Skribent)
Rasmus Dalgaard (Skribent)

Julie Vestphael (Skribent)
Casper Green Hesel (Skribent)
Simon Klinzing Nielsen (Skribent)
Mads Haugaard (Skribent)
Frederik Spang Thomsen (IT-udvikler, administration/økonomi, medstifter, mm.)
Kasper Skov Jensen (Journalistisk hjælper, rådgiver, mm.)

Bestyrelse

Bestyrelse:

Formand: Frederik Spang Thomsen
Næstformand: Lasse Nielsen
Medlem 1: Alfred Winther Groth
Medlem 2: Magnus Monrad-Alexandersen
Medlem 3: Nicolai Sabro Hansen

CVR-nr.: 3622 3634

Top