Højbjerg: Følte mig ikke godt tilpas i FCK

Skærmbillede 2013-04-13 kl. 19.39.34

Pierre-Emil Højbjerg har stor succes i Bayern München, hvor han lige har fået førsteholds debut. Men livet som fodboldspiller, har ikke altid været lige sjovt, for midtbanespilleren. Højbjerg spillede nemlig i mange år i FCK, som ikke ville lade ham spille midtbane, men derimod brugte ham som angriber. Det endte med et skifte til Brøndbys ungdomsafdeling, hvor han fik stor succes.

“Jeg ville spille på midtbanen, klubben så mig som angriber. Det kom så vidt, at jeg til sidst overhovedet ikke følte mig godt tilpas, jeg havde ingen gejst. Det var slet ikke sjovt. Og man skal have det sjovt for at kunne spille fodbold, ellers går det ikke,” siger Pierre-Emile Højbjerg ifølge Ekstra Bladet til Münchner Merkur

“Jeg havde ingen intentioner om at skabe problemer. Jeg ville ikke sætte hårdt mod hårdt og sige: Jeg vil spille der og der, fordi jeg er den bedste. Overhovedet ikke. Men jeg havde det skidt på alle parametre, fodboldmæssigt, socialt. Den fase gjorde ondt,” fortæller han om FCK tiden.

På grund af den ustabile situation, skiftede talentet til vestegnen, hvor han igen fik fodbold glæden tilbage.

“Det gjorde godt, fordi jeg til sidst i FC København var helt nede. Til sidst var jeg slet ikke til stede mentalt, og sportsmanden i mig var helt væk. I Brøndby gik alt min vej, og selvom jeg i FCK sågar blev kåret som årets fodboldspiller i min aldersklasse, så røg jeg alligevel ind i det sværeste halvår i mit liv som fodboldspiller,” lyder det fra Bayern spilleren.

Efter Brøndby skiftede Højbjerg til tyske Bayern München, som allerede er kåret til tyske mestre. Debuten kom i sidste rundes 4-0 sejr over Nürnberg, hvor danskeren fik 20 minutter.

 

In this article