Fokus på: Ramus Nissen Kristensen – Født ind i titlernes årgang

Hver mandag sætter D’ BOLD fokus på et talent i dansk ungdomsfodbold, eller en ældre spiller, med fokus på deres ungdomsår. I denne uge er der fokus på FC Midtjyllands Rasmus Nissen Kristensen, der har været med til at vinde lidt af det hele.

Starten på noget stort

Rasmus Nissen Kristensen har siden han var helt lille boet i Brande i Midtjylland. Meget passende spillede han derfor fodbold i Brande IF i første omgang, inden han blev rykket til Herning Fremad, for at være en del af FC Midtjyllands U/13-hold. Det blev senere til en akademikontrakt som 15-årig, og Rasmus Nissen, også kaldet ’NK’, har ikke smidt den sorte ulvetrøje fra sig endnu.

Rasmus Nissen voksede op i en fodboldfamilie. Derfor var det meget naturligt, at han startede til fodbold som helt ung. Han var omkring seks år gammel, da han først blev tilmeldt i Brande IF. Her spilede han fodbold i seks år, inden han skiftede til Herning Fremad, for at være en del af FC Midtjyllands U/13-hold. I Herning Fremad spillede han yderligere to år, indtil han var U/15-spiller, og derefter kom han på kontrakt med FC Midtjylland og skulle spille U/17-fodbold.

– Startede som sagt som seksårig i Brande IF, hvor jeg spillede indtil jeg var U/13-spiller. Herefter skiftede jeg så ind til Herning Fremad, for at være en del af FCM U/13. Jeg havde været på det daværende FCM Talenthold, imens jeg spillede i Brande. Jeg spillede i Herning Fremad indtil jeg var U/15-spiller. Så skrev jeg kontrakt med FCM, og rykkede ind på akademiet, fortæller Nissen til D’ BOLD.

I 2012, da ’NK’ skrev under på sin første ungdomskontrakt med FC Midtjylland, var det et af hans største målsætninger på daværende tidspunkt.

– Det var en målsætning, som jeg havde fra starten af, så det var selvfølgelig rigtig fedt at få mine målsætninger indfriet.

To år senere i år 2014, da han var U/17-spiller på sidste år, var han en del af det FCM-hold, der vandt U/17 Ligaen. Det hele skulle afgøres i den sidste kamp. Og hvilken kamp det var. FC Midtjylland var storfavoritter til at tage guldet, da de i sidste runde skulle spille mod ligaens absolutte bundprop, HB Køge. Rasmus Nissen var første mand på måltavlen, da han flot headede FCM foran med 1-0 efter kun fire minutters spil. FC Midtjyllands stjernefugl, Mikkel Duelund, var anden mand på måltavlen, da han efter 20 minutter fordoblede ulvenes føring til 2-0. Det var de to eneste mål i første halvleg. Allerede på daværende tidspunkt så sejren ud til at være i hus. Men ulvene fra Midtjylland var langt fra færdige. I anden halvleg scorede de nemlig intet mindre end fem yderligere mål og maltrakterede fuldstændig HB Køge med en 7-0 sejr.

Selvom Rasmus Nissen var fast mand på U/19-holdet i den sæson, huske han stadig tilbage på tiden med positive tanker.

– Nu var jeg ikke rigtig en del af holdet. Spillede fast U/19 næsten hele sæsonen, men vi havde et fremragende hold, og det er altid fedt at være en del af, siger kantspilleren.

Rasmus Nissens guldstime fortsatte dog året efter, da han var en del af det U/19-hold, der nærmest udraderede U/19 Ligaen, og ’NK’ kunne endnu engang trække guldparykken over hovedet. Guldet blev sikret allerede to kampe før FC Midtjylland var færdige med deres sæson, da de vandt 3-1 over FC Nordsjælland på eget kunstgræs i Ikast.

– U/19 guldet i sidste sæson var det fedeste. Vi havde igen et fantastisk hold, og spillede noget god fodbold. At vinde guld to år i træk er ikke dårligt, siger Nissen med en smil.

Hjerteklubben siden dag et

’NK’ har også deltaget i flere udenlandske turneringer med FC Midtjylland, hvor de også har vundet deres del af de turneringer. Og med både U/17- og U/19-guld på CV’et, kunne det tænkes, at det var svært at finde én ting, som var det største Nissen endnu har oplevet. Men dét har han et klart svar på.

– Helt sikkert er den største oplevelse vores turnering i Argentina sidste år. Det var fedt at opleve andre kulturer og se hvordan verdens ser ud uden for Europa. Fodboldmæssigt var det også sindssygt fedt. Sydamerikanske hold spiller for livet, fortæller Nissen.

Den argentinske turnering hed Torneo Internacional ‘Centernario Granate’, og FC Midtjylland vandt på overlegen vis 7-0 i deres første kamp. De to næste endte dog 2-2, men det var nok til at sikre ulvene videre avancement i turneringen. I semifinalen, som var efter den sidste gruppespilskamp, tabte midtjyderne i straffesparkskonkurrence til et brasiliansk hold. FCM vandt dog bronzemedaljer, da de i kampen om tredje- og fjerdepladsen vandt 4-0.

Selvom Nissen har været indblandet i FC Midtjyllands liv i længere tid, har han kun været en fast del af klubben med kontrakt i tre år. Og hvilke tre år det har været. FC Midtjylland har dog i endnu længere tid været en del af Nissens liv, og han kunne ikke være mere stolt over at trække den sorte FCM-trøje ned over hovedet.

– Jeg har været FCM-fan altid, så det er en fantastisk følelse at repræsentere sin hjerteklub.

Al den succes Nissen har opnået, har han dog ikke opnået på egen hånd. Faktisk har han været omringet af nogle af landets største talenter lige siden han startede i FC Midtjylland, selvom flere er kommet til hen ad vejen.

– Jo flere dygtige spillere der er, jo større muligheder har du for at bringe dit eget spil op på det højeste mulige niveau, siger Nissen meget visdomsfuldt til dbold.dk.

Landsholdet og fremtiden

Al den succes i FC Midtjylland har givet genlyd inde hos DBU, hvor Nissen indtil videre har fået 14 landskampe på CV’et for henholdsvis U/18- og U/19-landsholdet. Formentlig med flere kampe inden for en rimelig tidsrækkevidde.

Han er dog slet ikke i tvivl om, hvad han føler, når han bliver udtaget til landsholdet.

– Det kan egentlig siges meget kort. Det er en ære.

Det nuværende danske U/19-landshold er i særdeleshed stærkt for tiden, med måske den stærkeste årgang man endnu har set. De har da også spillet sig nærmere U/19 EM, og det glæder ’NK’ sig til.

– Vi har et stærkt hold, og en god træner. Vi har store forhåbninger frem mod Eliteround hvor vi skal møde Frankrig, Serbien og Montenegro.

FC Midtjyllands U/19-hold har i denne sæson præsteret flot i U/19 Ligaen, men også i UEFA Youth League, som betegnes for at være Champions League for U/19-hold. Her er FCM kun én runde fra at spille sig i gruppespillet. Men inden da venter Atlético Madrid og venter. Men Rasmus Nissen tror på, at holdets nuværende form varer ved.

– Resultatmæssigt er der ikke meget at komme efter, men vi skal forbedre flere forskellige fasetter i vores spil. I UEFA Youth League har vi præsteret på et sindssygt højt niveau, og det skal vi have overført til ligaen, fortæller midtbanespilleren.

I U/19 Ligaen er det FC Midtjylland og FC Nordsjælland, som er storfavoritter til at vinde ligaen. Og det er da også dem, som Nissen forventer, de skal spille med om førstepladsen i ligaen, hvor han har høje forventninger til holdet.

– Forventer vi ender i top 2. Nordsjælland er rigtig stærke, og det bliver imellem dem og os, siger Nissen.

Rasmus Nissen Kristensen er glødende FCM-fan, og hans yndlingsklub er da også FC Midtjylland. Samtidig er hans store idol, klubikonet Kristian Bach Bak. Dog ligger hans store fodbolddrøm uden for Danmarks grænser.

– At blive solgt til udlandet og debutere på A-landsholdet.

In this article