eSuperliga er sparket i gang

For første gang nogensinde tog eSuperliga hul på sin første sæson, da eSport-ligaen for professionelle, danske FIFA-spillere blev sparket i gang tidligere på ugen.

Kort om eSuperliga

eSuperligaen består af i alt 16 hold, som er repræsenteret med 3-5 spillere i hver klub.

Fra 5. november og 7 uger frem bliver der kæmpet om sejren i Danmarks nye eSuperliga. Præmiepuljen fordeles mellem de otte klubber, som klarer sig allerbedst, og den lyder på 365.000 kroner.

Nogle af de mest kendte eSuperliga-profiler er Agge (FC København), Marcuzo (FC København), Fredberg (Brøndby IF), Dingo (Brøndby IF), Al-Bacha (Randers FC ) og Qack (Esbjerg fB).

Grundspillet består af i alt 15 runder, hvorefter slutspillet indtræffer.

Hvert hold består af minimum to spillere og en træner. Heraf gælder det, at den ene spiller skal være på en professionel kontrakt i den pågældende Superliga-klub, som bliver repræsenteret.

Både Superligaens og EAs regler foreskriver desuden, at spillerne skal være fyldt 16 år, inden turneringens start, som fandt sted den 5. november 2018. eSuperligaen er en Official League Qualifier til FIFA eWorld Cup.

Træning og kost kan give sejren i sidste ende

Som FIFA-spiller kan det være en klar fordel også at holde sig i god form udenfor banen, så man har de bedst mulige forudsætninger for at opnå succes på den virtuelle grønsvær.

Man har også tidligere hørt fra andre eSport-brancher som eksempelvis Counter Strike, at spillerne går meget op i deres kost og træning, således, at de kan koncentrere sig og have energi til de ofte lange dage, rejsedage og kampe.

Mange af dem benytter også fitnesscentre, så de er måske de sande eksperter, når der skal kåres det bedste løbebånd på verdensplan, da de helt sikkert har benyttet et hav af forskellige træningsfaciliteter på hoteller med mere.

I et interview fra november 2016 har Agge (FC København) også fortalt om, at det er vigtigt for ham at komme ud og se andre mennesker samt få dyrket noget motion, så hele hans liv ikke foregår foran en tv-skærm.

Om sine forberedelser inden en kamp, fortalte han følgende til Euroman:

“Det er vigtigt, at jeg er veludhvilet og frisk. Men jeg drikker ikke kaffen om morgenen inden kamp, for der er ingen grund til, jeg får systemet helt i gang fra morgenstunden. I stedet tager jeg et bad og spiser en sund morgenmad. Lige inden kampen drikker jeg en halv liter vand og hører noget musik for at komme i stemning. Drake eller Eminem plejer at være godt.”

De står bag den danske eSuperliga

Den danske eSuperliga er blevet til i et større samarbejde mellem både Dreamhack, Superliga, Discovery Networks Danmark, Dplay samt EA Sports.

Det er Discovery Networks Danmark, som står for tv-transmissionerne, hvor kampene vises på streamingplatformen Dplay, mens turneringens største kampe også vises på Canal 9.

Vært på Canal 9-udsendelserne er den tidligere P3-vært Signe Amtoft, der får følgeskab af Jesper Simo, som kommer til at kommentere kampene.

“Vi er enormt stolte over endelig at kunne løfte sløret for eSuperliga. Flere af Superliga-klubberne har været i gang med esport et stykke tid, mens det for andre er ret nyt. Derfor er vi meget glade for samarbejdet med Dreamhack, der har mange års international erfaring med afvikling af den her type turneringer. Vi ser frem til at levere et esport-produkt af høj kvalitet, som kan matche det, der leveres på grønsværen,” udtalte direktør for Superligaen A/S, Claus Thomsen i en pressemeddelelse, da projektet blev søsat.

“Dette produkt er skræddersyet til os, og ved at bruge vores streamingplatform Dplay som affyringsrampe for den nye eSuperliga, skaber vi et solidt fundament for turneringen, da vi her har rigtig godt fat i den unge generation, som vi ved, bliver nogle af kerneseerne. Derudover har vi besluttet også at vise udvalgte kampe på Canal 9, som har et solidt tag i den bredere målgruppe, der har interesse for fodbold, og som forhåbentlig også vil tage denne nye gren af sporten til sig,” fortalte Anders Antonsen, Nordisk sportsdirektør hos Discovery Networks Danmark og uddybede:

“Det er et ambitiøst projekt, som forhåbentlig kommer til at skrive sig ind i historiebøgerne. Via vores platforme sikrer vi, at det når helt ud i klubberne og til de mange fans, som FIFA allerede har i dag, samtidig med at vi forhåbentlig opbygger en endnu større fanskare for esport og FIFA herhjemme, i kraft af vi nu giver sporten et solidt udstillingsvindue.”

In this article