Andreas C. overrasket over Chelsea-debut

17-årige Andreas Christensen fik i sidste uge en oplevelse, han nok ikke glemmer lige foreløbigt. Han spillede nemlig 2 x 90 minutter for Chelseas førstehold i det, der var hans debut.

Mange danske talenter er blomstret op i europæiske storklubber i denne sæson. Viktor Fischer i Ajax, Pierre-Emile Højbjerg i Bayern München og Patrick Olsen i Inter. I sidste uge fik denne liste endnu et stjerneskud på, da 17-årige Andreas Christensen spillede to kampe på Chelseas tur i USA, hvor modstanderen i begge tilfælde var Manchester City.

Godt nok var det en uofficiel debut for danskeren, som var med i begge kampe, der endte med de spøjse resultater 3-4 og 4-5. Andreas Christensen erkender at det nok var en omgang sommerbold, men er alligevel meget glad for spilletiden.

“Resultaterne var lidt underlige. Det var en omgang sommerbold, hvor spillerne gik rundt og pjattede med hinanden. De mange mål vidner også om, at det var anderledes kampe, men for mit vedkommende føler jeg, at det gik godt”, siger Andreas Christensen til bold.dk.

“De andre spillere ved godt hvad jeg kan, for jeg har trænet meget med dem. Så de ved godt, hvordan jeg er som spiller og person, så på den måde er jeg ikke ny i truppen. Men det var da en kæmpe oplevelse at gå på banen.”

Andreas Christensen spillede begge kampe i Chelseas midterforsvar, hvor makkerne i kampene var ingen ringere en Gary Cahill og David Luiz.

“Jeg føler at det gik fint med både Gary Cahill og David Luiz ved siden af mig. Jeg gled fint ind i spillet med dem”, siger den unge dansker.

Egentlig havde Andreas Christensen forberedt sig på at skulle på ferie, men synes selv, at de to kampe var en ganske udmærket erstatning.

“Jeg havde forberedt mig på ferie, da vores sæson sluttede. Men at tage til USA og spille to kampe med førsteholdet, er en okay erstatning.”

“Vi fik egentlig ferie fredag inden Premier League sluttede, men jeg fik at vide, at jeg ikke måtte tage hjem, da der var stor chance for, at jeg skulle på bænken mod Everton. Det skete så, og efter kampen fortalte de mig, at de gerne ville have mig med til USA. Det var en fed melding at få”, slutter han.

Lige nu er Andreas Christensen at finde i Danmark, hvor han sammen med resten af U19-landsholdet møder Tysklands ditto i aften kl. 18 på Brøndby Stadion.

In this article