FCK: Vi vil hive talenter op igen i år

Andreas Cornelius

Cornelius er netop blevet solgt for i omegnen af 70 millioner kroner. Nu vil FCK hive flere talenter op i førsteholdstruppen. 

FCK’s store satsning, School of Excellence, har haft høj prioritet gennem de seneste år.

Sidste sæson blev tre-fire unge spillere hevet op i FCK’s førsteholdstrup. Spillerene der blev trukket op i varmen var Christoffer Remmer, Jakob Busk og Cornelius og lidt senere kom Danny Amankwaa også op.

Igår blev det så præsenteret at Cornelius er blevet solgt til PL-oprykkerne fra Cardiff for intet mindre end 65 millioner kroner. I dag kan sportschef Carsten V. Jensen så fortælle, at flere “løveunger” er på vej. Indtil nu er det dog ikke besluttet hvem der vil blive hevet op til de “store drenge”.

– FCK baserer alt, vi foretager os på dagligdagen i Superligaen. Dertil hører også muligheden for at afprøve og integrere spillere fra eget udviklingssystem. Det overordnede mål er at udvikle spillere til FCK’s førstehold, fortæller CV til bold.dk.

Og ud over dem der er blevet hevet permanent op, indgår flere talenter også i den daglige træning.

– Sidste år var der tre spillere, og det var fremragende. Og Amankwaa indgår fuldt ud nu. Der er flere, der træner med – Mikkel Wohlgemut, Mads Aaqvist, https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Højer, Tobias Christensen. Det er sådan, vi arbejder med tingene. Men der er ikke taget endelig stilling til truppen endnu, fortæller Carsen V. Jensen.

En ting ligger dog fast. 20-årige Christoffer Remmer, som også stammer fra FCK’s ungdomsarbejde, bliver en fast del af truppen næste sæson.

– Han røg desværre ind i en skadesperiode i slutningen af sidste sæson, hvilket gjorde, at han ikke fik de kampe, han kunne have fået. Men han er tilbage for fuld power. Remmer er en fuldt integreret del af FC Københavns trup. Det vil han også være i den kommende sæson. Det, at han er i stand til at spille midtstopper, er bare et plus, slutter CV.

In this article