Højbjerg: Kan ikke være venner med alle

Pierre Emile Højbjerg

Pierre-Emile Højbjerg ved godt, at han ikke kan være venner med alle i Bayern München.

18-årige Pierre-Emile Højbjerg nyder en tilværelse mange 18-årige godt kunne drømme sig til. Spille på et af verdens, måske verdens, bedste fodboldhold, Bayern München. En hverdag omgivet af stjerner som Frank Ribéry, Arjen Robben, Manuel Neuer, Philip Lahm og Bastian Schweinsteiger.

Det siger sig selv, at konkurrencen på holdet er benhård. Men den unge dansker ved, hvad der skal til for at slå igennem. Jævnligt får han nemlig råd af sin mentor og agent, selveste Søren Lerby.

– Søren har sagt det meget godt. Magt er noget, du tager, det er ikke noget, du får. Der må jeg være benhård. Jeg kan ikke være venner med 20 mænd i omklædningsrummet, fortæller Pierre-Emile Højbjerg i et interview med Ekstra Bladet.

– Det er hårdt at sige som 18-årig, at man ikke kan være venner med alle i omklædningsrummet, for når du kommer ind, så har du respekt for alle.

– Men jeg er aldrig et røvhul, jeg er aldrig et svin over for folk. Jeg har respekt for mine holdkammerater, men det er også mit brød, de tager. Det er min plads, de spiller på. Det kan godt lyde lidt negativt, men det er min fremtid, vi snakker om.

For nyligt fik Pierre-Emile Højbjerg sine første minutter i Bundesligaen under Pep Guardiola.

In this article