Optakt: Danmark U17 – England U17

Da vi på D’ BOLD spurgte danskerne om, hvem de helst ville møde i bronzekampen, så svarede de alle sammen England. Og hvorfor så det? Grundet hævn og revanche.

Sidste år tabte denne årgang nemlig med hele 4-1 i en UEFA-turnering i England. Seks af spillerne der startede inde dengang, er også med i dag, og man går efter at få en ny sejr over englænderne.

England har haft en mærkelig gruppe. En sejr, En uafgjort og et nederlag er det blevet til for englænderne. Man startede ellers ufatteligt skarpt, ved at slå Island med hele 5-1. Ved den lejlighed blev både Yan Dhanda og Marcus Edwards dobbelt målscorer, men i den anden kamp floppede man dog fælt. Det er måske turneringens mest overraskende resultat, da man  tirsdag stillede op med et reservehold imod Finland. Finnerne har dog igennem turneringen stået godt på banen, og kampen endte med 1-1. Det betød i de første to gruppekampe at man skulle i straffesparkskonkurrence, og den vandt finnerne faktisk også.

Det betød at man skulle vinde over Sverige i den sidste gruppekamp, for at komme i den eftertragtede finale. Men her gik det også helt galt. Et grimt nederlag på hele 3-0 sendte svenskerne videre uden problemer, og englænderne kom derfor i en bronzekamp mod Danmark.

England har især en spiller som vi skal passe rigtigt godt på. Han scorede som sagt to i den første kamp, og han scorede også to, dengang danskerne mødte England som U16-spillere. Han hedder Yan Dhanda og har også indiske rødder i sig. Der er dog intet der får ham til at spille barfodet, ligesom inderne ville gøre det ved VM i 1950. Til gengæld er han en fremragende spiller. Til dagligt spiller han i mægtige Liverpool, og engelske medier har spærret øjnene op for at han måske kunne blive det helt nye stortalent.

Danskerne laver højest sandsynligt også et par rokader i dagens kamp. Gonzalo Jørgensen har en god chance for at starte inde i stedet for Mark Petersen, der dog spillede en fin kamp imod Norge. Samtidigt kunne Mathias Bonde også indgå i startopstillingen, men det er dog svært at se, hvem han skal skubbe ud.

Samtidigt kan Jan Michaelsen finde på at vælge Jacob Pryts i målet, blot så begge keepere får to landskampe på cv’et efter turneringen. Det tror jeg dog ikke helt på.

Forventet startopstilling:

Oscar Hedvall

Oscar Buur – Adnan Curovic – Andreas Friis – Oscar Buur

Agon Mucolli – Mathias Bonde – Mark Brink

Nicolai Laursen – Nicklas Røjkjær – Jacob Bruun Larsen.

Forventninger:

Det er meget svært at forvente sig noget til kampen. Englænderne har spillet meget svingende, så der er intet der tyder på, at de er lige så godt spillende, som de var sidste år. Dog tror jeg ikke at Danmark får mere end uafgjort, og at vi måske skal hele vejen ud i straffespark for at få kampen afgjort.

In this article