Landsholdsdebut til Sisto udsættes muligvis

Der er ikke sikkert at Pione Sisto kan få sin landsholdsdebut inden for det næste stykke tid, på trods af at han modtager sit danske pas i januar.

Til januar skulle Pione Sisto gerne blive dansk statsborger og dermed burde han være en mulig udtagelse til landsholdet, men FCM-profilen risikerer at få udskudt sin debut i et stykke tid endnu.

FIFA har nemlig en regel om, at spillere der modtager nyt statsborgerskab skal opholde sig fem år i landet efter at spilleren er fyldt 18 år – dette skal være opfyldt før spilleren er spilleberettiget.

DBU kender allerede til problemet.

– Allerede i 2013 tog vi kontakt til FIFA for at høre, om vi kunne gøre noget på forhånd, så Pione kunne spiller for landsholdet, så snart han blev dansk statsborger. Men de svarede tilbage, at de først kan behandle ansøgningen, når der er bevis på statsborgerskabet.

– Så vi håber ikke, at det tager 100 år, før det bliver godkendt i systemet, når vi har været ude i god tid, fortæller Thomas Jønsson, juridiske chef i DBU, til BT.

Dermed kan der altså gå adskillige år, før vi får den lille kantspiller at se på det danske landshold, hvis DBU ikke får dispensation.

In this article