Succestræner fortsætter på U21-landsholdet

Jess Thorup har bestridt posten som U21-landstræner for Danmark siden sommeren 2013 med stor succes.

Den tidligere Esbjerg-træner fortsætter derfor i det næstmest prestigefyldte job i DBU-regi, som U21-landstræner. Jobbet som han har haft stor succes med, siden han overtog det fra Keld Bordinggaard tilbage i juni 2013.

Jess Thorup har kun lidt ét nederlag som landstræner i en træningskamp mod Schweiz i år, ellers er han gået ubesejret igennem hele kvalifikationspuljen til U21 EM i 2015, hvor Danmark er kvalificeret.

I dag har den 44-årige Thorup forlænget sin aftale med DBU frem til efter EM-slutrunden i 2017.

– Det har været spændende halvandet år. Det er noget andet end at være træner for en klub. Jeg har fået mulighed for at arbejde med spillere fra øverste hylde, fået en masse internationale kampe, været en del af landstrænergruppen og nu også en slutrunde, siger Jess Thorup til DBU’s hjemmeside.

– Samtidig er der mange spændende ting i DBU-regi i pibelinen – blandt andet et muligt OL, hvis vi kvalificerer os, og at starte med endnu et nyt kuld, som gjorde, at jeg aldrig var i tvivl om, at jeg havde lyst til at tage endnu en periode.

Jess Thorups eneste tidligere job som cheftræner var for Esbjerg fB fra 2011 til 2013.

In this article