Danskerfredag: Jan Kristiansen

 

Danskerfredag leverer i dag et interview med den rutinerede midtbanemand Jan Kristiansen, som til dagligt spiller i superligaklubben, FC Vestsjælland.

D´BOLD  og Danskerfredag leverer i dag et interview med den 33-årige midtbanespiller, Jan Kristiansen. Også selvom træningen i øjeblikket er hård, så skal en ny halvsæson i gang. Man har spist god mad og selvtrænet for at holde sig i form henover julen, men en ny mand i klubben pisker dem rundt på banen i øjeblikket, for at få det sidste frem, siger Kristiansen: “Lige nu er det vores nye fysiske træner, Janus Blond, som “pisker” os rundt ude på banen, men vi alle har holdt formen ved lige henover ferien her, men det er lidt hårdt nu her”.

Den hårde træning burde ikke komme som noget nyt. Han har efterhånden spillet en del år og fodboldlysten er der endnu, så selvom det er lidt hårdt skal man jo blot fortsætte.

–  Jeg var fire år da jeg begyndte med at spille og her 29 år senere spiller man stadig og lysten er der stadig. Det er stadig sjovt at spille, selvom det nok er hårdt, men når lysten er der skal man bare fortsætte.

Hvis drømmen ikke gik i opfyldelse, så var der en “Operation Politimand” klar. Men da læreren spurgte hvad drømmen var, var det altid fodbolden der kom først.

– Håbet og lysten har altid været der, så det er bare en drøm der er gået i opfyldelse. Jeg kan huske da læren spurgte hvad man ville være når man blev ældre. Da svarede jeg bare professionel fodboldspiller. Det var det jeg ville.

Mange ved at Jan har haft en god, lang og stor karriere. Siden barndomsklubben, Ølgod IF, har han optrådt for Esbjerg fB, FC Nürnberg og også senest Brøndby IF. Hans unge dage var især specielle, da skiftet til Esbjerg nok har været den bedste beslutning i hans karriere. Jan fortæller selv at der dog var lidt hjælp fra faderen, da vi spurgte om eventuel pacing.

– Der var et tidspunkt da jeg skulle skifte fra Ølgod IF til Esbjerg fB. Det var min far der spurgte om jeg ikke skulle prøves af i Esbjerg fB, men ellers var der ikke noget andet end mig selv der ville det.

Han siger selv at han holder ham selv kørende, men skiftet til Esbjerg har påvirket hans karriere gevaldigt. Nu er han professionel og træningen er hårdere end dengang man var barn og man bare ville røre en bold, så gad vide om der er noget han savner?

–  Nej, ikke noget specielt. Det var træningen der var det sjoveste. Også kampene var sjove. Det var meget for sjov dengang.

Dengang var uden tvivl sjov, og det må have været hårdt at skifte fra ungdomsspiller til professionel. Man må jo sige familiefester, fester og andet sjov fra og skifte det ud med seriøs træning. Man skal vænne sig til noget nyt.

– Nej, egentlig ikke. Måske lige i starten af min seniortid, der skulle jeg lige vænne mig til det, men ellers var der intet specielt. Det gælder om hårdt arbejde.

Den 33-årige midtbanespiller foretrækker at spille centralt, men kan og har tidligere spillet på kanten med succes og masser af mål. I Esbjerg fB havde han hans karrieres storhedstid da han scorede et hav af mål og derefter spillede sig til et skifte til tyske FC Nürnberg. “Krølle” vendte i 2008 hjem til Danmark og Brøndby IF. I dag optræder han på Harboe Arena Slagelse for FC Vestsjælland.

In this article