U16-landsholdsprofil til Brøndby

Christian Enemark, der i denne sæson har været forsvarsstyrmanden for HB. Køge U17, er blevet solgt til Brøndby. Her bliver han en del af klubbens ambitiøse Master Class.

Allerede som 15-årig mens han stadig var U15-spiller, prøvede Christian Enemark kræfter med U17-ligaen. Efter debuten for godt et år siden har han etableret sig som svanernes største profil. Selvom HB. Køge er et af U17-ligaens svageste mandskaber, har den pålidelige defensivspiller præsteret på et højt niveau. Så højt, at han tre gange har optrådt for det danske U16-landshold.

Hovedpersonen er glad for sit skifte til Brøndby, som uden tvivl er et skridt op ad rangstigen:

– Vi har haft en super god dialog, og det er tydeligt, at der er en tråd ned igennem systemet. Det store talentsetup i Brøndby Masterclass, og den interesse, der bliver vist for de unge spillere, giver en særdeles interessant pakke. Jeg glæder mig til at komme i gang, siger Christian Enemark til brondby.com

I HB. Køge lejren er de naturligvis ærgerlige over, at miste deres guldfugl til konkurrenterne fra den københavnske vestegn. Dog er klubbens sportschef Jesper Sommer stolt af, at man kan udvikle spillere til et højere niveau:

-Jeg er glad for at vi i HB Køge og moderklubberne igen har kunnet udvikle en lokal spiller og gøre ham attraktiv for større klubber. Vi ønsker Christian alt det bedste fremadrettet i sin karriere, er ordene fra sportschefen til hbkoge.dk

Brøndbys sportsdirektør Per Rud giver den hele armen, når han roser Christian Enemark til skyerne. Sportsdirektøren mener, at den nye Brøndby-dreng har hele pakken:

-Vi er glade for, at Christian fandt Brøndby Masterclass det mest tiltrækkende, for han har potentialet til at udvikle sig til en forsvarer, der har hele pakken. Christian er dygtig i duellerne, som han kommer godt og rettidigt ind i på grund af evnen til at læse både spil og modstander. Når man tilsætter Christians evne til at tage ansvar, dirigere og træde i karakter på banen, så giver det et spændende talent, som vi glæder os til at videreudvikle, er de rosende gloser fra Brøndbys sportsdirektør Per Rud.

Christian Enemark er tiltænkt en rolle på Brøndbys hold i U17-ligaen. Her er de blågule placeret på femtepladsen.

In this article