Reading-målmand om livet på bænken: Fokus på at blive bedre

Selvom målmanden, Mikkel Andersen, har været udlånt det meste af sin otte-årige periode hos Championship-klubben Reading FC, er han optimistisk og ser frem til forårets kampe, dog med den viden, at de fleste kampe nok bliver set fra bænken. 

Vi har taget en snak med den danske anden-målmand i Reading, hvor hans kontrakt udløber til sommer. Pt. er fremtiden stadig uvis.

Jeg har kontraktudløb til sommer. Men lige nu har jeg fokus på resten af sæsonen og ser frem til de sidste par måneder med kampe, fortæller Andersen til D’ BOLD.

Den 26-årige Andersen var udlånt til den danske Superliga-klub Randers FC i sidste sæson, hvor han spillede 10 kampe. Lige nu står han dog i skyggen af den nuværende førstemålmand, Adam Federici. Andersen fik sin debut for Reading-mandskabet i denne sæson, men derfor syntes spilletid ikke tættere på, da det var på bekostning af en skadet Federici.

Det må for nogen synes svært med motivationen til at blive ved med at spille, når man sidder på bænken uge efter uge, men for Andersen handler det om at blive bedre, og ikke så meget om spilletiden.

– Motivationen finder jeg i at holde fokus på at blive bedre hele tiden. Fra dag til dag. Jeg føler jeg udvikler mig rigtig godt i øjeblikket og glæder mig til resten af sæsonens kampe, fortsætter Andersen.

Med otte år i klubben er det kun blevet til to kampe, så derfor skulle man umiddelbart tro, at de mange år ville være spildt, men sådan virker det ikke på målmanden fra Herlev.

– Jeg har over 100 ligakampe fra udlåningsperioderne, finaleplads i Toulon-turneringen (turnering for U21-landshold red.) med landsholdet hvor jeg blev kåret til turneringens målmand. Jeg stod også til EM-slutrunden for U21-hold året efter. Plus erfaring fra FA Cup og Liga Cup. Mange af disse erfaringer er kommet i kraft af de rammer som Reading FC har givet mig. I denne sæson har jeg fået debut for Reading efter at have været lejet ud i størstedelen af min tid her, slutter Andersen.

Om den danske målmand er i Reading til sommer, må tiden vise.

In this article