Fokus på: Mikkel Duelund – fra leg til Superliga

Det hele startede i barndomsklubben Virup, da han var to. Nu er han gået fra leg i Virup, til Superligafodbold i FC Midtjylland. 

Starten på eventyret

– Jeg startede, da jeg var to år gammel i en lille klub i Århus, som hedder Virup. Det var dog mere leg, end det var fodbold.

Det var her, det hele startede. Virup IF, den lille klub lige nord for Aarhus, var stedet, hvor Mikkel Duelund tog de første spadestik frem mod den helt store skattekiste – Superligadebut som 17-årig for FC Midtjylland. Inden da var han dog vidt omkring.

Fra han var to til han blev otte år var han udover Virup en tur forbi Vejlby Risskov Idrætsklub (VRI) og Hjortshøj Egå Idrætsforening (HEI), før han tog sit første seriøse skifte.

– Jeg tog mit første seriøse skifte fra HEI til Skovbakken, da jeg var 8 år gammel. Jeg skiftede videre pga. mine ambitioner, dog gælder det ikke da jeg var helt lille, forklarer Mikkel Duelund til D’ BOLD.

Allerede som 11-årig gik turen så videre fra Skovbakken til den femte aarhusianske klub, som Duelund kan skrive på sit CV. Denne gang var det dog den største af dem alle – AGF. Det var steppet fra amatørfodbold til professionel fodbold, der gjorde udslaget. I dette tilfælde var det en talentspejder, der havde været ude og kigge på Duelund og hans gode kammerat, Michael Zacho, som valgte at hente begge til ”De Hvi’e”. Sidstnævnte spiller i øvrigt stadig for AGF.

Når man spørger ind til, hvor Duelund har fundet støtte gennem hele sin barndom og hvor han stadig den dag i dag finder støtte, er han klar i mælet.

– Jeg finder støtte ved mine forældre og mig selv. Mine forældre betyder alt.

Drømme og ambitioner har været en af de helt store faktorer i Mikkel Duelunds karriere – og er det stadig.

– Min motivationskilde er det samme nu, som det var dengang (da han var yngre, red.). Ens drømme og ambitioner. Uden dem ville jeg ikke spille fodbold, slår Duelund fast.

Da Duelund nåede de 14 år kom turen så til det største skifte – skiftet til Heden og FC Midtjylland. Selvom han havde flere tilbud fra andre bejlere, var det ikke svært for offensivspilleren at vrage de andre klubber frem for Midtjylland, da han kalder Midtjylland for ”mest attraktiv” og mente deres ”brand” var det bedste.

Bøvl på ungdomslandsholdene

Selvom historien om Mikkel Duelund lyder som en solstrålehistorie om en talent fuld dreng, der gør det han er bedst til, har det hele ikke altid været lutter lagkage på vejen mod succes. Debuten på ungdomslandsholdene kom på U16-landsholdet i efteråret 2012 mod Portugal, der endte 1-1. Siden da har Midtjylland-spilleren haft svært ved at få spilletid for diverse ungdomslandshold.

– Man kan sige, at jeg på ungdomslandsholdene har haft lidt bøvl. Jeg har haft lidt interne problemer med de forskellige trænere. Dette har resulteret i manglende spilletid, siger Mikkel Duelund.

Dette har resulteret i, at han kun har spillet 13 kampe og scoret fem mål for ungdomslandsholdene fra U16 til U19.

I stedet for at kaste håndklædet i ringen og give op, har Mikkel Duelund lært noget vigtigt af modgangen på U-landsholdene.

– Jeg har lært, at man ikke skal bukke under for sine værdier.

Fra drøm til virkelighed

D. 21. marts 2015 gik drømmen i opfyldelse. Det, de fleste kun tør drømme om, blev til virkelighed for den på det tidspunkt kun 17-årige Mikkel Duelund. FC Midtjylland skiftede ham ind, da der var godt og vel 20 minutter tilbage af Superliga-opgøret mod Hobro. Lige efter kampen sagde han følgende til D’ BOLD:

– Det var super lækkert og det er en kæmpe drengedrøm, der er gået i opfyldelse. Kulissen i går var enormt fed og opbakningen fra fansene var rigtig god.

Vejen til Superliga-truppen har ikke været ”a walk in the park” for Mikkel Duelund. Flid og hårdt arbejde ligger bag.

– Jeg har kæmpet mig op fra akademiet til Superliga-truppen ved at præstere og vist, at jeg er klar til den store scene. Både i U19-ligaen og når jeg har trænet med de store drenge, siger han til D’ BOLD og har nu fokus på den nye sæson:

– Jeg vil gerne ind og bide mig fast og spille regelmæssigt. Jeg vil gerne være afgørende og vise hvilken spiller jeg er.

Mikkel Duelund slutter af med at indrømme, at han sagtens kunne finde på at skifte til udlandet, hvis det helt rigtige tilbud dukkede op. Dog slår han samtidig fast, at han ikke kender til hans prisskilt, og at fokus ikke ligger på et skifte – men på at få vist sig frem på højeste niveau i Danmark.

In this article