Ulve-målscorer: Det var helt unikt

FC Midtjyllands U/19-hold spillede onsdag aften knald eller fald-kamp mod Atlético Madrid i UEFA Youth League. Ulvene endte som sejrsherrer, blandt andet på grund af Nicolai Damkjær, som scorede et af ulvenes mål.

Efter den ordinære spilletid stod der 4-4, da dommeren fløjtede kampen af. Dette var til stor ærgrelse for FC Midtjylland-spillerne, der indtil dommeres tillægstid var foran med 4-3 mod Atlético Madrid i UEFA Youth League.

Efter selv at have været foran en gang, men også at være bagud tre gange, fik FCM endelig lov til at komme foran igen efter 67 minutters spil. Målscoreren var Nicolai Damkjær Madsen, og hele stadion gik amok. Og det var af god grund, og ingen overdrivelse. Hele 2250 fans var mødt op, så det var noget af et jubelbrøl fra lægterne, der blev rettet mod de unge drenge på banen, der netop var kommet foran med 4-3 mod de spanske modstandere.

Og målscoreren til 4-3 var meget begejstret for, at der var mødt så mange mennesker op på stadion.

– Jeg har ikke været vant til det før, i og med det er min første kamp i Youth League, men jeg har aldrig prøvet noget lignende, det var så sindssygt. Og kæmpe ros til dem, der gad at komme. For det var helt unikt at spille for så mange, siger Damkjær til D’ BOLD efter kampen.

Som forsvarsspiller går man som regel efter at lukke så få mål ind som muligt i en kamp. Det lykkedes dog ikke alt for godt i Midtjylland-forsvaret, da der gik fire mål ind i den ordinære spilletid. Damkjær er dog fortrøstningsfuld, og kan sagtens se de positive ting ved holdets spil.

– De scorer på to langskudsmål. Jeg synes det er en godkendt indsats, og jeg synes det er lidt misvisende, at vi lukker fire mål ind. Jeg synes vi bygger videre på de ting vi har snakket om hos mig og Murbeck (Andreas Murbeck, red.) i midterforsvaret, så det tyder godt, lyder det fra Damkjær.

Dog er det ikke hver dag man ser en forvarsspiller score et mål. Det gjorde Damkjær dog. Det så længe ud til at være det afgørende mål, men desværre for midtjyderne og Damkjær, var det ikke sådan det skulle gå.

– Thychosen (Mads Døhr Thychosen, red.) lægger en lang bold indover på indkast, og jeg tror det ’NK’ (Rasmus Nissen Kristensen, red.), der header den videre, og så skal jeg egentlig bare prikke den ind, og det gør jeg. Det var en kæmpe forløsning. De glade følelser ville ikke tage en ende på det tidspunkt, forklarer Damkjær omkring sin scoring, og fortsætter omkring hvordan det var at score i sådan en vigtig kamp:

– Jeg scorer til 4-3, og man har følelse af, at det her kunne være sejrsmålet. Det bliver så forhindret i sidste øjeblik, men det tænker man jo ikke på der (da målet blev scoret, red.). Men det var fuldstændig fantastisk, og især med så mange fans, der bare gik helt amok.

Ulvene har endnu ikke tabt en kamp i turneringen, og Damkjær er meget imponeret over, hvad holdet har leveret indtil videre.

– Jeg synes vi har præsteret bedre præstation for præstation, så vi præsterer på et højere niveau. Og især under kampen i dag, hvor halvdelen af holdet er skadet (fem stamspillere fra holdet sad i dag over med skader, red.), så jeg synes det er sindssygt flot, at vi går ud og leverer sådan en indsats her, fortæller Damkjær.

Dog var han lidt ærgerlig over, at de lukkede målet ind til allersidst. Dog var han tilfreds med kampens afslutning, selvom den skulle afgøres med en straffesparkskonkurrence.

– Jeg synes godt vi kunne have forhindret målet til sidst. Men det gjorde det endnu mere spændende, og det blev en større oplevelse for fansene, selvom jeg ikke have håbet på det (at Atlético havde scoret til sidst, red.). Men en sindssyg fed afslutning.

In this article