40 minutter var nok for FC Nordsjælland U/17

Vejle spillede en fejlfri første halvleg og gik til pause foran 0-1. I anden halvleg tog de nordsjællandske værter dog skeen i den anden hånd og satte gæsterne på plads.

Ingen U/17-liga uden Vejle Boldklub. Østjyderne har en stor og flot tradition for talentudvikling, og selvom resultaterne og ressourcerne ikke helt er, hvad de har været, så er det altid spændende at følge med i, hvad der sker i Vejles ungdomsafdeling. Torsdag skulle Søren Lykkes talenter for første gang i 2016 i kamp, da man ude gæstede Farum Park, hvor topholdet FC Nordsjælland ventede.

Kasper Kurlands sjællandske talenter havde allerede to U/17-ligakampe fra 2016 i benene, men det var ikke til at se i første halvleg, hvor Vejle var bedst. De rødklædte gæster var konstant farlige på omstillingerne, og netop en omstilling var, hvad holdet i det syvende spilminut udnyttede til scoring. Kantspiller Mathias Eriksen takkede Jesper Sørensen for en fremragende pasning ved at smide læderet i nettet til en overraskende Vejle-føring.

Det tidligere føringsmål ændrede intet ved det forventede kampbillede. FC Nordsjælland havde bolden, og det passede Vejle ganske fint, for tigrene var ikke spor farlige i første halvleg, og derfor en overraskende men fortjent pauseføring på 0-1 til VB.

I anden halvleg tog fanden ved topholdet. Ikke bare spillet blev bedre, men attituden og indstillingen ligeså. Det bar hurtig frugt, og i det 49. minut var alt lige igen. U/17-landsholdsspiller Nicklas Strunck Jakobsen var manden med målet, og nu var der pludselig åbent hus bag Vejle-keeper Frederik Kallesøe.

Seks minutter senere bragte Frederik Jørgensen værterne foran, inden Andreas Olesen i det 69. minut dræbte den spænding, der trods alt var tilbage i opgøret, da han scorede til 3-1 og få minutter senere 4-1. I overtiden gjorde U/15-spilleren Emeka Nnamani ondt værre for Vejle, da han med sit første U/17-ligamål gjorde det til slutresultatet 5-1.

Et resultat, der egentligt ikke var retvisende for kampens forløb, men sådan går det ofte, når top og bund mødes. FC Nordsjælland holder stadig fast i det spinkle guldhåb, mens Vejle trods nederlaget kan trøste sig med en flot første halvleg og tendenser til mere.