Det vrimlede med talenter i FCMs nedsabling af Silkeborg

FCM vandt søndag 3-0 over Silkeborg i Alka Superligaen. En masse talenter fik spilletid, heriblandt Mikkel Duelund, Kristian Riis, Alexander Munksgaard, Mads Thychosen og Rasmus Nissen.

Mikkel Duelund har for længst slået sit navn fast i Superligaen med sin utrolig dygtige teknik og gode overblik. Det var derfor ikke overraskende, at han startede inde. Det var derimod overraskende, at Kristian Riis fik en plads i startopstillingen. Den 19-årige midterforsvarer havde fået chancen i søndagens opgør mod Silkeborg, som ikke har virket særligt stærke indtil videre. Rasmus Nissen startede selvfølgelig også inde på sin højreback.

FC Midtjylland startede kampen fantastisk. Især 19-årige Mikkel Duelund brillerede. Han var overalt på banen, og han var konstant farlig. Allerede i det 12. minut skete det så; Mikkel Duelund trak ind i banen og scorede på et flot langskud. Det var en imponerende kasse! 1-0-stillingen holdt indtil pausefløjt.

2. halvleg startede lige så imponerende. Midtjyllands offensiv fortsatte med at brillere, og defensiven med bl.a. Rasmus Nissen og Superliga-debutanten, Kristian Riis, holdt nemt stand imod Silkeborgs svage offensiv. Vaclav Kadlec scorede to mål i de første 8 minutter af 2. halvleg, og der stod dermed 3-0.

I det 60. minut kom der så spilletid til bare 18-årige Alexander Munksgaard. Den eneste Superliga-erfaring Munksgaard havde var, da han fik 7 minutter mod Brøndby tilbage i oktober 2015. 3 minutter senere kom Mads Thychosen på banen. Dermed sluttede Midtjylland kampen af med hele 7 akademispillere på banen. Kampen endte 3-0.

In this article