Første sæsonsejr til Viborg U/17

Efter to uafgjorte kampe og imponerende spillemæssige takter, lykkedes det lørdag eftermiddag nyoprykkede Viborg at hive sæsonens første sejr i hus, da man på hjemmebane slog OB med 2-1.

U/17: Viborg 2-1 OB
1-0: Emil Frederiksen (5.)
1-1: Nicolai Skøtt (48.)
2-1: Oliver Haurits (80+)

”Kan de klare det høje tempo i U/17 Ligaen?”, var det store spørgsmål angående nyoprykkede FK Viborg i sæsonoptakten, og der gik ikke længe, før det store spørgsmål blev besvaret.

Allerede i de grønklædtes sæsonpremiere så vi potentialet. I sæsonpremieren mod HB Køge dominerede Ralf Pedersens drenge i en kamp, som sluttede 2-2, og i weekenden efter var der igen storspil fra Viborg, som delte pointene med Silkeborg i en ny 2-2-affære.

Hvis Viborgs sæsonstart har været opløftende, så er det helt andre adjektiver, der skal til for at beskrive fynboernes indledning på denne sæson. Tre nederlag i tre kampe var odenseanere inden lørdagens opgør noteret for, og det på baggrund af, at OB inden sæson opgraderede talentudviklingen og hentede markante forstærkninger til Fynsland. Jovist, i ungdomsfodbold vægter udvikling højere end resultater, men OB’s magre pointudbytte er bare ikke godt nok.

Fra kampens start syntes De Stribede opsatte på at bevise over for sig selv og omverdenen, at man altså har, hvad der skal til. Efter blot 30 sekunder var fynboerne tæt på, men en ung fynbo blev blokeret i skudøjeblikket og måtte nøjes med hjørnespark.

Hos Viborg var U/17-landsholdsspiller, Nikolaj Leth tvivlsom. Forsvarsspilleren havde været syg i ugen op til kampen, men var alligevel meldt klar og en del af Ralf Pedersens startopstilling.

Efter fem minutters spil lykkedes det Viborg at sætte OBs bagerste under hårdt pres. Det endte i fynsk boldtab, hvorefter Nikolaj Leth erobrede bolden og sendte den videre til Emil Frederiksen, som rundede Andreas Søndergaard i OB-målet og bragte hjemmeholdet foran 1-0.

Målet rystede Anders Skjoldemoses hårdt prøvede spillere, men det kunne Viborg naturligvis ikke tage sig af og fortsatte ufortrødent. Fem minutter efter Frederiksens føringsmål var angrebsmakker, Oliver Haurits på spil, men skudforsøget røg langt over mål.

OB fik, som tiden gik, bedre fat i spillet, og i det 23. minut var De Stribede tæt på at bringe balance i regnskabet, men Viborg-keeper, Lucas Pedersen snuppede frisparksforsøget og holdt viborggenserne inde i kampen.

Første halvleg var en jævnbyrdig affære, men i starten af anden halvleg var OB altdominerende. Viborg-træner, Ralf Pedersen var i pausen nødtvunget til at omrokere, da Emil Steffensen måtte lade sig udskifte på grund af sygdom. Flere grønklædte fik nye positioner, og det lukrerede fynboerne på.

Efter en omstilling kom den tidligere Vejle-spiller, Lucas Møller fri på venstrekanten, hvorfra han sendte et glimrende indlæg ind i fødderne på Nicolai Skøtt, som kunne glide bolden i mål til 1-1.

OB fortsatte, og efter en times spil skulle det utvivlsomt være blevet 1-2, men den gigantiske chance blev misbrugt. Omtrent på samme tidspunkt i kampen var løbet kørt for en småsyg Nikolaj Leth. Batterierne var løbet op og nye omrokeringer måtte til.

Nu skulle man tro, at spillerrotationen igen ville falde ud til OB’s fordel, men efterfølgende var det derimod Viborg, der var farligst, og især de grønblusedes indskiftere, Mathias Klausen og Maciej Andrea Sciborowscy skabte ravage i det fynske forsvar.

Alligevel tydede det meste på en retvisende pointdeling, da kampen gik ind i dommerens overtid, men der var mere i vente for de fremmødte tilskuere.

Først blev OB’s Laurits Lillemose præsenteret for sit andet gule kort og dermed rødt, da han rev Emil Frederiksen i trøjen, og i kampens overtid skabte Tobias B. Kristesen vild viborggensisk eufori, da han tog sagen i egen hånd, driblede et par modspillere og sendte et hårdt, fladt indlæg ind i feltet, hvor sidste sæsons 22-målsskytte, Oliver Haurits sparkede kuglen i kassen – 2-1!

Herefter var det tæt på at blive 3-1, men det forblev ved de 2-1, og det var mere end rigeligt for Viborg. Sejren var midtjydernes første i U/17 Ligaen og kaster en foreløbig flot syvendeplads af sig. OB ville ønske, at tabellen kunne vendes på hovedet. De Stribede har nul point efter fire kampe.

In this article