BIF U/17-anfører: Lederrolle falder mig naturligt

Anføreren på Brøndby IF’s U/17 Liga-hold er det 16-årige forsvarstalent, Anton Hendriksen, og det er en rolle, der falder midtstopperen, der for to måneder siden forlængede sin kontrakt til 2019, meget naturligt.

– Som anfører på holdet er min rolle naturligvis at være med til at vise vejen og niveauet til træning og kamp – jeg skal gå forrest og hjælpe mine holdkammerater. Jeg kan godt lide at tage ansvar, og det falder mig meget naturligt at have en lederrolle. Det er egenskaber, jeg har fokus på at forbedre, ligesom jeg arbejder på mine fodboldmæssige kvaliteter, fortæller Hendriksen til brondby.com.

Anton Hendriksen, som Brøndby IF qua den nylige forlængelse har store forhåbninger, får da også jævnligt muligheden for at vise talentet frem højere oppe i systemet på U/19 Liga- og Reserveliga-mandskaberne.

– Det er fedt at få lov til at smage lidt på det og få en fornemmelse af, hvor gode spillerne på det niveau er. Det presser mig – blandt andet til at tænke og agere lidt hurtigere. Det er dejligt at måle sig med eksempelvis Superliga-truppen og se, hvad der skal til for at være med på det niveau.

– Den erfaring skal jeg tage med mig og dele ud af, når jeg er tilbage i anførerrollen på U17-holdet, forklarer han.

Brøndby IF indtager i skrivende stund 2. pladsen i U/17 Ligaen.

In this article