FC Midtjylland U/19 kravler op i tabellen efter sejr over lokalrivaler

FC Midtjylland hoppede op på tredjepladsen i U/19 Ligaen efter 2-0 sejr over lokalrivalerne fra Silkeborg.

Lørdag var der lagt i kakkelovnen til et vaskeægte lokalopgør, da FC Midtjylland hjemme på Wunderelf-Arena i Ikast tog i mod SIlkeborg IF i U/19 Ligaen. Holdene lå før kampen på henholdsvis femte- og fjerdepladsen, og havde begge brug for point for at følge med i toppen.

Vejret skulle komme til at have stor virkning på opgøret gang. I samtlige 90 minutter var kraftig vind til stede ledsaget af regn. Ikke det ideelle fodboldvejr i Ikast.

Første halvleg bød på et defensivt-orienteret Silkeborg-mandskab, der med vinden i ryggen trak sig tilbage og overlod initiativet til hjemmeholdet. Hjemmeholdet fra Midtjylland fik ikke omsat overtaget til scoringer, og det var faktisk gæsterne, der var farligst i første halvleg, men de havde heller ikke heldet med at få puttet kuglen i kassen. 0-0 ved pausen.

I anden halvleg var det så hjemmeholdet, der havde vinden i ryggen, hvilket man kunne se lige fra starten. Ulvene kom blæsende fra start og fik allerede scoret to minutter inde i halvlegen. Her var det Rasmus ‘NK’ Nissen, der fik bolden serveret og sparkede den i det lange hjørne.

Midtjylland havde et klart overtag kampen igennem og kom til flere chancer, mens gæsterne fik nogle få kontrachancer uden dog at blive helt farlige.

Da stadionuret rundede 80 minutter fik hjemmeholdet lukket kampen, da Simon Sterring headede sit tredje sæsonmål ind.

2-0 sejren sender FC Midtjylland op på tredjepladsen før deres sidste kamp inden vinterpausen. Silkeborg er derimod færdige med efterårssæsonen og overvintrer på femtepladsen.