De forsvarende mestre for stor en mundfuld for Esbjerg U/17

Brøndby besøgte i lørdags Esbjerg, da de to mandskaber kæmpede om værdifulde point i U/17 Ligaen. Sidste sæsons guldvindere var en tand bedre, og vandt den chancefattige dyst med 0-1.

Ambitionerne er store på den københavnske vestegen, men hidtil har resultaterne ikke helt stået mål med disse. Sæsonen startede jævnt for de blågule. Ifølge dem selv pga. for mange afbud til diverse landsholdssamlinger, og selvom det er et luksusproblem, var der nok også noget om snakken.

Lørdag eftermiddag skulle Søren Weber Juls mandskab så forsøge at bygge videre på en stime, der talte tre kampe uden nederlag. Lørdagens modstander var Esbjerg, som ligesom brøndbyerne kan tillade sig at være skuffede nu, hvor første halvdel af sæsonen efterhånden er overstået. Blot tre af de første 11 opgør havde esbjerggenserne inden opgøret vundet.

Men det var der ikke tid til at tænke på, da kampen først var i gang. Værterne fra Vestjylland startede bedst, og producerede i de tidlige minutter enkelte chancer. Dog blev det aldrig rigtig farligt foran https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Hauervigs mål, og som tiden skred, bed Brøndby mere og mere fra sig, og kampen fik det forløb, man kunne forvente: Brøndby sad på spillet, mens Esbjerg levede på omstillinger.

EfB’s Thor Kristiansen var kort inden pausen tæt på at bringe hjemmeholdet på 1-0, men hovedstødet manglede lige det sidste for midtbanespilleren. Stillingen var 0-0 ved pausen.

Efter en kort snak i omklædningsrummene fortsatte de to hold deres bestræbelser på at hive sejren hjem, og efter godt et kvarters spil af anden halvleg faldt afgørelsen. Efter 20 sammenhængende afleveringer modtog Andreas Bruus bolden, hvorefter han sendte den ind foran mål. Her fejlede kommunikationen mellem EfB’s målmand og forsvar, og det udnyttede indskiftede August Vitus Frandsen, da han med en småsløv afslutning gjorde det til 1-0. https://www.youtube.com/watch?v=B3HNymhTSUc

Efter scoringen og i de sidste 20 minutter forsøgte Esbjerg at komme tilbage i kampen. Det lykkedes vestjyderne at presse Brøndby langt tilbage på banen, og et par chancer fik Lars Vinds tropper også skabt.

Først var Frederik Christensen tæt på med et skud, som han dog måtte se suse over målet, og senere var U/15-spilleren Mads Larsen tæt på at udligne, men også i denne omgang klarede Brøndby frisag. Derfor sluttede det med en fortjent 0-1-sejr til de gæstende sjællændere, som med de tre point for alvor banker på til topplaceringerne.