Brøndby-talent: Talentudvikling på et højt niveau


Brøndby-talent: Talentudvikling på et højt niveau

I en tid hvor store danske talentfabrikker som Brøndby og HB Køge, har mere end almindeligt svært ved at holde på de dygtigste talenter, kan man hurtigt komme til at undre sig over, hvad det er der trækker de unge til udlandet og om tiden i Danmark bare er ren spild, forud for det store spring til det farlige udland.

D’ BOLD har haft en snak med med den lovende Brøndby-forsvarer, Daniel Anusic, på blot 16 år, om de positive sider ved talentudviklingen herhjemme, og om drømmen om det udenlandske.

Selvom man kunne fristes til at tro det, går talentudviklingen, ifølge Daniel, ikke nedad i DK. Tværtimod.

– Talentudvikligen bliver bedre og bedre. Stadigt flere spillere udvikler sig drastisk og dette betyder at deres chancer for at spille i udlandet bliver større siger unge Anusic til D’ BOLD og fortsætter:

– I DK har vi gode faciliteter og råd til de rigtige materialer. Ordentlige faciliteter og trænere er med til at løfte vores træning op på et professionelt niveau, hvilket gør det sjovere at være talent i Danmark. Vi bliver hver uge evalueret og målt, så vi finder ud af hvor vores svage sidder ligger, og hvilke ting vi skal forbedre. Vi lærer kort sagt hvad det vil sige at være ”en professionel fodboldspiller”, heriblandt om kost og i det hele taget hvordan man skal leve, for at få det til at hænge sammen.

Samtidig pointerer den unge back dog, at holdningen ikke er den sammen blandt alle talenterne:

– Drømmene er forskellige. Nogle unge spillere drømmer om at komme til udlandet, mens andre mener at det bedre at starte deres karriere herhjemme.

Spillerne vil nok til udlandet fordi det noget stort. Flere klubber er ofte interesserede i de bedste talenter, men i sidste ende er det jo agenten der sidder med beslutningen.  Dog er det jo klart at spillerne kan have som drøm at komme til udlandet, og så er det jo agentens job at ”tilfredsstille” sin spiller ud fra det potentielle spilleren har.

Omkring sin egen fremtid, er den purunge Daniel stadig usikker, men lige nu hedder fokus gode gamle Brøndby IF.

– Min tanker er på Brøndby indtil videre og det også kun på det jeg fokuserer. Hvis jeg er god nok til udlandet og der er en klub der viser interesse for mig, så må vi tage den der fra. Men lige nu er det Brøndby jeg koncentrerer mig om, og så vil jeg også gerne have færdiggjort gymnasiet, så jeg efter det kan fokusere på det jeg brænder allermest for, nemlig fodbold.

 

mollevang@dbold.dk

In this article