AGF-talent: Drømmen er landsholdet – INTERVIEW

Rasmus Juul, AGFFoto: Trine/Vildmedfoto.dk
Rasmus Juul, AGF
Foto: Trine/Vildmedfoto.dk

Sidste uge bragte vi her på www.dbold.dk, en liste over den aktuelle U17-landsholdstrup, hvor mange nye navne var blevet udtaget til den store samling med hele 29 ungdomsspillere.

D’ BOLD-teamet fandt selvfølgelig listen dødinteressant, og besluttede os for at få os en snak med en af drengene fra den lange talentspækkede liste.

Vi fik fat i den blot 16-årige Rasmus Juul, til en snak om talentudvikling, venskaber og vigtigst af alt hvad der egentlig kræves af en fodboldspiller i så ung en alder, hvis han vil gøre sig forhåbning om flere udtagelser.

Men ligesom han er for jer, er Rasmus Juul også et nyt navn for redaktionen. Derfor følger her lidt baggrundsviden, forud for interviewet:

Navn: Rasmus Juul

Alder: 16 (fylder 17 d. 3 februar)

Nuværende klub: AGF U17, som andenårs.

Kontrakt: Halvandet år endnu.

Tid i AGF: Lidt over 3 år.

Udtaget til landsholdssamlingen for det danske U17-landshold.

 

For den unge Rasmus Juul er der ingen tvivl om, at det er fodboldvejen han vil gå, og lige nu går det da også den rigtige vej. Om to dage skal Rasmus samles med resten af U17-landsholdet til en træning der vare over 2 dage. Og det er ikke bare hvem som helst der bliver udtaget, udtaler den unge forsvarsspiller:

– For at komme med til de her landsholdssamlinger kræver det selvfølgelig, at du kan noget med en bold. Det kræver at du er en god boldspiller og kan se spillet foran dig. For at vise landstræneren, at man er god nok til at blive udtaget, gælder det om at holde ens bundniveau så højt som overhovedet muligt igennem en vis periode. På den måde tror jeg, at man har størst chance for at blive spottet og udvalgt siger han til dbold.dk

Hos D’ BOLD har vi længe undret os over, hvor tæt man egentlig bliver til de her samlinger, og om det ikke bliver underligt at være direkte konkurrent overfor ens venner i længden. Til det er spørgsmål er den unge Rasmus Juul klar i mælet.

– Man når helt sikkert at få sig nogle gode venner til de her landsholdssamlinger, fordi du i forvejen har spillet imod de fleste som der er med. Så på den måde lærer man hinanden at kende, og knytter nogle bånd. Selvfølgelig kæmper man imod hinanden på banen og konkurrerer, men udenfor banen kan man sagtens være venner og have det sjovt sammen. Hvad der sker på banen, bliver på banen fortæller den unge AGF’er til www.dbold.dk

Særlig roser den netop unge Juul træningskulturen i AGF, der i den grad har rykket op på niveau han er på idag.

– Der er et rigtigt højt træningsmiljø ude på AGF. Det har helt sikkert noget at gøre med de trænere som jeg har, som gøre alt for at de træninger vi får, er det bedst mulige overhovedet. En anden ting som gør, at niveauet er så højt er, at jeg har nogle rigtig gode medspillere som hele tiden udfordre mig og gør mig bedre som fodboldspiller.

Da Rasmus ankom til AGF spillede han central midtbane, men siden er der sket ting og sager:

– Før den her sæson, spillede jeg central midtbane, som jeg desuden altid har gjort. Men efter sommerferien, syntes min træner og talentchefen at det var en god idé og prøve mig i midterforsvaret, fordi jeg i forvejen er meget boldstærk, men også ville kunne bidrage med en masse spil nede fra den bagerste kæde og op til midtbane og angribere. Jeg gav den chance, og nu er jeg midterforsvar med stor succes.

Til sidst runder vi lige den altid interessante “Hvad så med fremtiden?” – For hvor ser et ungt 16-årig talent egentlig sig selv i fremtiden? Forsvarstalentet der endnu har sin landsholdsdebut til gode, har store drømme. En af dem hedder Liverpool FC:

– En drøm ville være Liverpool FC da jeg har været fan af dem siden jeg var helt lille. Og samtidig har de også en fantastisk historie og verdens bedste fans.

Og selvfølgelig drømmer den unge AGF’er også om det danske landshold:

Selvfølgelig vil jeg gerne på A-landsholdet, det tror jeg alle drenge, som spiller på det her niveau, vil. Men det tænker jeg ikke så meget på lige nu. Lige nu koncentrere jeg mig om min udvikling og om hvordan vores hold kommer til at klare sig i den sidste del af sæsonen.

Og til sidst understreger unge Juul:

Først og fremmest koncentrere jeg mig om AGF. Jeg har gode trænere, som hjælper mig rigtigt meget med min udvikling og så har jeg nogle fantastiske holdkammerater som jeg elsker at spille fodbold med. Lige nu har jeg en AGF-kontrakt, som jeg gerne ser bliver forlænget slutter den unge interviewet med dbold.dk

Se resten af truppen der udtaget til samlingen, lige her: 

mollevang@dbold.dk

 

 

In this article