ACH-talent: Drømmen om landsholdfodbold

Emil Fabild

For blot 14 dage siden rundede han de 17 år. På trods af det, er det allerede blevet til debut på ungdomslandsholdet, faste kampe for Superliga-reserverne fra Horsens, og en enkelt bænkplads i Superligaen.

D’ BOLD har haft en snak med den lovende ACH-dreng, Emil Fabild Nielsen, der i den grad har fået blod på tanden.

For nyligt var angrebstalentet med U17-landsholdet til La Manga, og her blev det til Emil Fabilds første spilletid for det danske landshold. En debut, som ACH-talentet i den grad var stolt af.

Men selvom han allerede er nået langt i det der ligner en lovende karriere, har han ikke glemt hvor det hele startede.

– Jeg startede med at spille fodbold i en lille by, der hedder Søvind, og klubben hedder Søvind GIF. Den tid tænker jeg meget tilbage på fortæller han til dbold.dk

Siden Søvind GIF, er der dog sket meget. Og når snakken falder på Fabilds nuværende klub, AC Horsens, virker det lovende angrebstalent glad og motiveret på mere.

– Jeg føler da selv jeg er rimelig langt i Horsens. Jeg spiller på U17-division og er med Superligaens reservehold til kamp stort set hver gang. Ud over det, har jeg været udtaget til èn Superliga-kamp på bænken mod SønderjyskE, og kunne have været den 4. yngste superligadebutant nogensinde, men der kom jeg desværre ikke på banen fortæller angrebstalentet til D’ BOLD.

Typemæssigt set, er Emil Fabild Nielsen det, man i fodboldsproget definerer som en “9’er”.

– Jeg spiller 9’er-positionen. Det vil sige helt fremme på banen, som spidsangriber. Jeg har stort set altid spillet der. Nogle enkle kampe har jeg også spillet den såkaldte 10’er-position, som er den offensive midtbane fortæller han til dbold.dk

Man kunne hurtigt komme til at undre sig over, hvordan en dreng der blot lige er fyldt 17 år finder motivation til at ofre så meget tid på fodbolden. Men manglen på motivation for Fabild, er en direkte sjældenhed.

– Det er sjældent jeg mangler motivitation forud for kamp eller træning. Hvis jeg gør, er det som regel i slutningen af sæsonen, hvor man måske trænger til noget ferie siger han og fortsætter:

– Jeg satser helt klart på at blive professionel fodboldspiller.

Lige nu er 17-årige Fabild på ungdomslandsholdet, og spiller på en ungdomskontrakt i AC Horsens. Drømmene vil dog mere, og i fremtiden ville det være en drøm at komme til at repræsentere det danske A-landshold.

– Drengedrømmen må nok først og fremmest være at komme til at leve af min sport, men ellers kunne det være rigtig fedt en dag at repræsentere det danske A-landshold afslutter en drømmende, men dog realistisk, Emil Fabild overfor dbold.dk

Senere denne uge, rejser offensivspilleren til Tyrkiet med det danske U17 og U19-landshold.

In this article