Jakob Haugaard: Karrieren har taget fart

 

Fra 3. keeper i AB til 1/2. keeper i FC Midtjylland på kort tid. Kan du prøve at forklare hvad der egentlig er sket?

“Der er sket rigtig meget for mig de seneste år. jeg startede, som du nævner, som 3 keeper i AB, i en ung alder, hvor jeg trænede med 1 holdet i AB et par gange om ugen. Det udviklede sig så til en fast plads i truppen senere hen og efterhånden som tingene udviklede sig, arbejdede jeg mig tættere og tættere på holdet. Chancen opstod så for mig, for ca. 1½ år siden, da den daværende 1. keeper i AB (Jens Waltorp red.) løb ind i en skade. Det gav plads til mig og jeg endte med at være fast mand i efterårssæsonen.
Da jeg så havde spillet 15 kampe og vi kom til vinterpausen, kom FCM på banen. På det tidspunkt var det meget overraskende for mig, at en Superliga klub var interesseret og jeg havde også, om sommeren, forlænget min kontrakt med AB. Så egentlig havde jeg indstillet mig på en længere periode i AB som førstemålmand, men sådan blev det ikke.
Nu har jeg så været et år i FCM, et år hvor jeg udviklet mig utroligt meget som målmand, jeg har trænet på et højere niveau end jeg har været vant til, hvilket har rykket mig meget. Situationen som den er nu for mig personligt, konkurrencen på holdet, er også med til at skærpe mig som spiller. vi har en sund konkurrence om pladserne her i FCM og det handler bare om, at knokle alt hvad man kan på træningsbanen.”

Var du nogen sinde i tvivl om et skifte, da FC Midtjylland henvendte sig, efter som du måske nok havde en større chance for at blive 1. målmand for AB i 1. division end for FCM i Superligaen, hvor du skulle kæmpe med stærke folk som Jonas Lössl og Kasper Jensen om pladsen?

“Selvfølgelig var der nogle overvejelser i, om jeg skulle fortsætte i AB hvor chancen for at stå fast var større, eller om jeg skulle gribe chancen med FCM, og “starte forfra”. Men egentlig var jeg aldrig rigtig i tvivl. Den sportslige udfordring der lå i at skifte til FCM var for attraktiv til at sige nej til. Jeg var godt klar over konkurrencen i FCM ville være hård og var i starten indforstået med min rolle. Som du nævner var det stærke folk jeg skulle “kæmpe mod” men det ville bare kun gøre mig bedre. Samtidig var en del af mit skifte også, at Kasper Jensen jo var på vej videre, så jeg var forbedredt på at det var Jonas og mig der skulle konkurrere.”

Hvordan ser du din nuværende situation i klubben? Hvem er tættest på startopstillingen?

“Som tidligere nævnt er der sund konkurrence om pladsen i målet lige for tiden. Det er for mig svært at sige hvordan vi står i forhold til hinanden lige nu, men jeg koncentrere mig nu også mest om mig selv. Jeg har mest fokus på hvad jeg skal arbejde på for at bygge på mit spil, og derigennem vise Glen (Riddersholm red.), at det er mig der skal satses på.
Men alt i alt fungerer samarbejdet i målmandsgruppen optimalt, hvor vi i fællesskab arbejder på at gøre hinanden bedre.”

Tror du selv, at du er at finde i startopstillingen til forårsåbneren i Superligaen mod SønderjyskE?

“Som sagt er det svært at sige hvem der kommer til at stå. Men jeg knokler benhårdt på at det er mig der skal starte inde.”

I den nærmeste fremtid handler det vel om at etablere sig som 1. målmand i Superligaen. Men har du ikke også tanker/drømme om et udenlandseventyr på et tidspunkt?

“Som du siger, er mit næste mål at spille mig fast på holdet, det er helt klart der mit fokus ligger nu. Jeg føler, at jeg har bevist overfor trænerne, men også overfor mig selv, at jeg kan begå mig på dette niveau. Så nu er næste skridt at lægge flere lag på mit spil, fortsætte med at arbejde hårdt og vise klubben at de kan regne med mig. Et udlandseventyr er uden tvivl en kæmpe drøm, men det er ikke noget jeg har gjort mig de store tanker om endnu. Fokus er rettet mod d. 2. marts.”

Du er kun 20 år og har dermed stadig alderen til at repræsentere Danmark på ungdomsniveau. Du har endnu ikke fået debut for u-21 landsholdet, så er det du stræber efter? Og hvad kræver det i såfald?

“Selvfølgelig er landskampe altid en kæmpe ære at være med til og det er uden tvivl også en drøm at få debut på U21 landsholdet. Men jeg koncentrere mig mest om at præsterer i min klub, for hvis jeg præsterer der, så er chancen for en landsholdsudtagelse også større. Jeg har det personligt bedst med at koncentrere mig om én ting ad gangen, og så have fuldt fokus på det.
Men det kræver uden tvivl, at jeg viser et stabilt højt niveau, i de kampe jeg evt. kommer til at spille.”

Hvor langt tror du selv, du kan nå i din karriere?

“Jeg har det altid svært med at vurdere mit eget potentiale, så det er lidt svært at svare på…”

Hvilken klub vil du allerhelst repræsentere, hvis du selv måtte vælge?

“Jeg er Arsenal mand helt ind i hjertet, så det er uden tvivl drømmeklubben over dem alle. Men herhjemme i Danmark drømmer jeg om at slå igennem for FC Midtjylland”, slutter Jakob Haugaard til D´BOLD.

Jakob Haugaard har tidligere en fortid i Tårnby Boldklub, Brøndby IF og AB. Han har i denne sæson spillet 8 kampe for midtjyderne og befinder sig netop nu på FCM´s træningslejr i Portugal.

 

In this article