Patrick Olsen: Det er ikke som i kravlegården hjemme i Danmark

Med over 50 ungdomslandskampe og et skifte fra Brøndby til mægtige Inter Milan i Italien, betragtes kun 18-årige Patrick Olsen som et af Danmarks største talenter. D’ BOLD har fået en snak med den unge dansker omkring skiftet til Italien og ikke mindst, hvad fremtiden byder på.

I sommer skiftede den kun 18-årige Patrick Olsen de trygge rammer i Brøndby ud med nye og meget større rammer i Milano og på trods af den unge alder, nyt land og ny fodboldkultur og spillestil, mener den unge midtbanespiller at han er faldet godt til i Italien.

“Det har været en del anderledes. Du skal vende dig til det en anden kultur både på og udenfor banen, en lidt anden spillestil og sproget. Sproget skal også være nogenlunde, så du forstår, hvad træneren og spillerne siger til dig, det gør det også nemmere at falde til både fodboldmæssigt, men i den grad også personligt, som er utrolig vigtigt. Men jeg syntes jeg faldet til hurtigt og har det godt og er glad både på og udenfor banen,” udtaler Patrick Olsen til D’ BOLD og fortsætter:

“Det har altid været en drøm for mig at skulle spille i udlandet, det var mest et spørgsmål om tid, før det skete, for jeg har ikke tvivlet på det nok skulle ske en dag. Hvis du arbejder hårdt og lige gør det ekstra for at opnå det du gerne vil, så opnår du det også på et tidpunkt. Det er da altid anderledes ligepludselig at skulle vende sig til en ny hverdag, du kan ikke lige gå over til nogle af dine venner, pludselig skal du stå helt på egne ben, anderledes kultur med spillerne hvis du ikke blander dig i fællesskabet kommer du heller ikke ind i det, og hvis du ikke kan sige fra nogle gange, knækker du. Jeg har altid været en person som har  kunne sige fra og er en leder type, jeg vil gerne gå forrest og dermed har jeg også været god til at blande mig i fællesskabet, fået nye venner og har et super forhold til mine holdkammerater, men har da også skulle slå fra mig nogle gange, det ikke som i kravlegården hjemme i Danmark på ungdomsholdene,” udtaler den tidligere Brøndby-spiller til D’ BOLD.

Patrick Olsen er glad for tilværelsen i Italien og elsker at bruge sin hverdag på at spille fodbold med nogen af verdens bedste fodboldspillere.

“Det er utroligt fedt at spille overfor- og imod nogle af verdens bedste fodboldspillere. Det er med til at udvikle dig. Træner- og spiller du sammen med nogle af verdens bedste spillere, bliver du hele tiden nødt til at rykke dit niveau en ekstra tand,” siger Olsen til D’ BOLD, som på trods af stjernspillerne ikke bliver startstruck når han møder dem på træningsbanen:

“Nej det får jeg ikke, de er mennesker ligesom alle andre, der er ingen grund til at frygte, hvis du frygter og er bange, så kan man lige så godt pakke kufferten,” fortæller han.

Og den unge danske sprudler af selvtillid og spørger man ham selv, ja så er der ikke lang tid til at vi ser navnet Olsen bag på en Inter-trøje i Serie A.

“Alt handler om tid, jeg føler ikke der er langt fra en debut på første holdet,” slutter Olsen til D’ BOLD.

 

 

In this article