U19-landstræner: Vi har fået fantastiske erfaringer

Det danske U19-landshold har i denne uge været samlet, for at spille to testkampe mod Frankrig. Her spillede man den første af de to i torsdags, hvor holdene spillede en tæt 1-1´er. Et ganske flot resultat, som landstræneren også var tilfreds med.

“Vi spiller 1-1 mod Frankrig i en kamp på højt internationalt niveau. Vi leverer en arbejdsmæssig god præstation og en godkendt indsats mod en topmodstander. Men vi har i perioder lidt for svært ved at finde vores spil, og har problemer i opbygningsspillet med en fysisk stærk modstander, som var dygtig til at presse os”, sagde U19-landstræner Thomas Frank i til dbu.dk ovenpå mødet med Frankrig i torsdags.

I dag skulle nationerne så møde hinanden i en ny kamp. Denne gang fik danskerne dog ikke mange ben til jorden. Det endte med ren fransk cruise control, i en kamp Danmark også fortjent tabte 2-0. Efterfølgende var landstræneren både skuffet, men også realistisk.

“Vi tabte 2-0 til et fransk klassemandskab”, siger han lige ud.

“Vi startede kampen rigtig godt de første 20-25 minutter, vi får sat vores spil og får angrebet mellemrummet og bagrummet, men vi mangler den sidste kvalitet for at bryde igennem og skabe chancer.”

“Vi løfter os fra anden halvlegs start, og vi investerer det, der skal til, men vi lykkedes ikke med at ændre resultatet mod en skræmmende modstander med en sindssyg fysik, power og individuel kvalitet, og vi blev overmatchet mand for mand”, fortæller Thomas Frank.

Han mener dog trods nederlaget i dag, at drengene kan tage mange vigtige erfaringer med fra kampene mod Frankrig.

“Vi har fået nogle fantastiske erfaringer, som vi i den grad skal bruge frem mod Elite Round. Vi har fået nogle svar omkring spillerne og dem skal vi bruge til at få sammensat holdet og truppen til Eliterunden, hvor vi fortsat tror på muligheden for at kvalificere os til EM slutrunden, men vi skal løfte vores niveau, hvis vi skal være med mod de allerbedste”, slutter U19-landstræneren.

Det danske U19-landshold tæller flere spillere fra store europæiske klubber som Patrick Olsen, Pierre-Emile Højbjerg og Lucas Andersen.

U19-landsholdet næste opgave bliver endnu en testkamp frem Eliterunden. D. 30. maj møder man nemlig Tyskland hjemme i Gladsaxe.

In this article