Cornelius er et varmt navn i Dortmund

Andreas Cornelius

Vi har skrevet det før, men nu skriver vi det lige igen..

Denne sæson har i den grad været gennembrudssæsonen for danske Andreas Cornelius. Gymnasieeleven er gået fra lovende talent til Danmarks hotteste fodboldnavn på blot et par måneder, og nu begynder interessen for alvor at melde sig udefra det store Europa. 

Således er man hos selveste Champions League-aktuelle, Dortmund, begyndt at holde øje med Andreas Cornelius. Her har man fået anbefalet angriberen af klubbens danske ansættelse, Flemming Povlsen.

– Han er det største angrebstalent i dansk fodbold, og derfor er han selvfølgelig en interessant spiller. Jeg kan ikke sige, hvad Dortmunds planer er, men jeg har fortalt, at der er et stort talent her i Danmark, udtaler Flemming Povlsen til tipsbladet.dk.

I årene 1990 til 1995 havde Povlsen selv sine mest succesfulde fodboldår i netop Dortmund, så derfor er der nok blevet lyttet et ekstra gang, da han anbefalede Cornelius.

– Navnet er givet videre, så de følger ham. Lige nu spørger de meget til løbehastighed, og hvor meget han løber, hvor hurtigt han løber og hvordan hans løb er. Det er sådan nogle ting, de kigger på, og så er spørgsmålet, hvordan de vurderer det. Vi må se, hvad der sker og hvordan han udvikler sig i FCK, men han har gjort det godt indtil videre både nationalt og internationalt, fastslår Flemming Povlsen til slut.

Andreas Cornelius har endnu kontrakt i hovedstadsklubben indtil 2016.

In this article