FCN-talent ovenpå debut: En super følelse

Emiliano

Tidligere på året, var D’ BOLD i kontakt med FCN-talentet Emiliano Marcondes, som allernådigst havde fået lov at komme med førsteholdet på træningslejr på La Manga. Siden har den spæde karriere virkelig taget fart for Emiliano, der i weekenden fik sin debut i Superligaen. Vi kontaktede derfor den unge FCN-er, for lige at få en update på tingene. 

18 år og 28 dage var alderen på Emiliano da han søndag fik debut for Nordsjælland i hjemmekampen mod AC Horsens. Og 4 dage efter debuten i Superligaen, har begejstringen stadig ikke lagt sig hos det blomstrende talent.

– Det var rigtig fedt med debut, virkelig en super følelse. Jeg havde godt nok troet, at jeg ville være mere nervøs , men det var der ikke meget af, siger han til dbold.dk

Særligt roser Marcondes FCN’s spillestil, som han føler sig godt tilpas i.

Nordsjællands spillestil er lige noget for mig. Deres koncept med at  holde fast i bolden og dominere kampene, passer fint sammen med den type fodboldspiller jeg er, fortæller han til dbold.dk

Emiliano, som til dagligt er at finde på FCN’s U19-hold, har på det seneste års tid trænet en del med hos Superliga-truppen i FCN. Dette kan sommetider godt være et svært spring at tage – fra de trygge ungdomsrækker til den benhårde Superliga – men unge Marcondes giver udtryk for stor imødekommenhed hos hans ældre holdkammerater.

– Mange af spillerne er rigtig åbne og flinke til at lære fra sig. Mellem øvelserne er de rigtig gode til at fortælle mig hvad jeg gør godt, og hvad jeg eventuelt skal gøre bedre. Selvfølgelig er de mest de danske spillere jeg snakker med om det, griner han til dbold.dk

På trods af weekendens debut og startplads, har Emiliano dog ikke skruet forventningerne for voldsomt i vejret. Fokus hedder stadig U19.

– Jeg forventer bare at jeg fortsætter med udvikling, og får udviklet mit spil, og så må vi se hvad der sker der fra. Lige nu hedder fokus U19, understreger han til D’ BOLD.

Alligevel fortæller han dog at fokus lige bliver skærpet en ekstra gang, når han spiller med Superliga-holdet.

– Man koncentrer sig altid lidt ekstra når det er med dem (førsteholdstruppen red.), fortæller han muntert til dbold.dk

Og selvom godt ved, at der bliver holdt øje med ham fra interesserede klubber på tribunerne, er det ikke noget der skræmmer ham.

– Når kampen først ruller, er min eneste fokus på mit spil, og at gøre hvad jeg har fået besked på, slutter han overfor dbold.dk

In this article