Fulham-dansker: Fedt at spille mod spillere som Berbatov og Diarra

U19-landsholdsspilleren Lasse Vigen Christensen tog sidste januar det store skridt fra FC Midtjylland til PL-klubben Fulham FC. Her er det første år gået ganske fornøjeligt for danskeren, der også havde muligheder fra nogle af de helt store klubber. Lasse Vigen valgte dog alligevel London-klubben, da han følte, der her var en større mulighed for at realisere drømmen om en dag at spille i Premier Leaugue.

“Det var vigtigt for mig at komme til et sted, hvor jeg følte der var en realistisk chance for at blive satset på. Ikke at der ikke også kan være det i de store klubber, men det var vigtigt for mig, at der var en større mulighed for at komme ind på førsteholdet, hvilket giver mig mere motivation i hverdagen”, siger Lasse Vigen Christensen til DBU Web-TV.

Vigen der nu optræder for Fulhams U21-hold er glad for livet i klubben, hvor atmosfæren ifølge ham selv er ganske speciel.

“Det er en meget familiær klub, hvor der ikke er så meget opdeling i træningen og hvor man ikke er så langt væk fra førsteholdsspillerne.”

“Det at førsteholdet er på træningsanlæget, hvilket de ikke er i ret mange andre engelske klubber, det gør, at man hele tiden kan stå og kigge op og se dem træne, hvordan de gør det hver dag og tage tingene med derfra.”

Den 18-årige dansker har selvfølgelig også været op, at træne med førsteholdet et godt antal gange.

“Det er selvfølgelig fedt når man spiller mod spillere som Berbatov og Diarra, og mærke at den drøm jeg har haft hele mit liv om at komme til at spille i Premier Leaugue en dag, ikke er så langt væk.

Jyden fortæller også en lille sjov anekdote om, hvordan han en dag fik til opgave, at mandsopdække den bulgarske topangriber Dimitar Berbatov.

“Jeg syntes faktisk det gik okay. Han er jo en svær mand at holde nede. Han har det med hele tiden at finde på et eller andet alligevel. Jeg vil nu heller ikke sige, jeg pakkede ham helt ind, men jeg syntes jeg gjorde det okay”, smiler han.

En af de helt store oplevelser for den tidligere FCM-spiller var dan han i sin første sæson i klubben, var med til at vinde U18-mesterskabet med klubben.

“Det var selvfølgelig rigtig fedt, at spille de kampe og prøve at spille sådan en semifinale og en finale mod nogle andre PL-klubber. Det var en fed oplevelse at vinde den. Det var samtidigt også stort for klubben og for akademiet, der viste at der er nogle gode folk på vej op gennem rækkerne.”

Skiftet fra Danmark til udlandet gør dog ikke, at Vigen begynder, at slappe af. Han ved, at der stadig er meget arbejde endnu hvis drømmen om PL-bold en dag skal realiseres.

“Det var et skridt på vej mod drømmen, men der er stadig en masse arbejde der skal gøres. Min drøm er først nået, den dag jeg står i Premier Leaugue og spiller”, slutter det danske stortalent.

Lasse Vigen Christensen der er anfører på U19-landsholdet er i alt noteret for 48 optrædener for de danske U-landshold.

In this article