Uffe Bech: Barca 3-4 niveauer over FCN

Uffe Bech

Her ses Uffe Bech, lige inden han med sit debutmål passerer Jonas Lössl.

 

Uffe Bech skiftede i vinters 1. divisionsbold i Lyngby ud med Superligabold i FC Nordsjælland. D’ BOLD har taget en snak med den 20-årige offensivspiller om skiftet til FC Nordsjælland og fremtidsdrømme.

 

Hvordan har skiftet fra 1. division til Superligaen været?

– Det siger jo næsten sig selv, men det har været et skridt op i forhold til 1. division. Jeg har jo spillet i Superligaen før med Lyngby, så det er ikke nyt for mig. Til gengæld må jeg indrømme det er lidt sjovere at spille med i den øvre halvdel af tabellen og spille med om medaljer og Champions League.

Hvordan har det været at skifte fra en lokalrival til en anden lokalrival?

– I forhold til at skifte fra en lokalrival til en anden, synes jeg ikke det har været så slemt. Der har ikke været nogle sure miner fra nogen, og jeg er glad for at have forladt Lyngby på en ordentlig måde. Jeg har været rigtig glad for at være i Lyngby, og klubben har haft stor indflydelse på min udvikling, og derfor er jeg glad for, at jeg ikke gik gratis, og at det var en handel alle fik noget ud af. Jeg tror også, at et skifte fra Lyngby til FCN var mere ilde set, da klubberne lå og kæmpede side om side i bunden af Superligaen. Siden er FCN jo pludselig vokset sig stor med mesterskab og Champions League, hvilket selvfølgelig er imponerende. Men da jeg fik tilbudet fra FCN var det vigtigste for mig egentlig spillestilen, som tiltaler mig rigtig meget, siger Uffe Bech til D’BOLD.

Er du tilfreds med Nordsjællands præstationer i foråret?

– Indtil videre synes jeg godt vi kan være tilfredse med vores præstationer i foråret, i hvert fald hvis man kigger på de point, vi har samlet sammen. Ubesejrede med 16 point ud af 18 mulige kan man i min bog godt være tilfreds med. Der har dog været nogle perioder i nogle af kampene, hvor vi er faldet lidt ud, og ikke har holdt fast i vores koncept godt nok. Og det skal vi self arbejde på at forbedre. Men udover vores egen hjemmebane, er banerne generelt rigtig dårlige på denne årstid, og så skal vi nogle gange finde nogle andre dyder end det polerede fodboldspil frem. Derudover har der også været stor udskiftning her i vinterpausen, hvor mange spillere er kommet og gået, så med det i baghovedet, kan jeg godt være lidt overrasket over, hvor gode resultater vi har fået. Men der er stadig mange kampe tilbage, og vi kan ikke bruge vores gode start til noget som helst, hvis vi pludselig taber en masse kampe og mister 2. pladsen. Så vi skal holde fokus og blive ved med at præstere resten af sæsonen.

Du er også kommet på U21-landsholdet. Hvornår skal vi regne med at se Uffe Bech på A-landsholdet?

– Det ved jeg ikke. Jeg synes, jeg sammen med resten af holdet har spillet nogle gode kampe her i foråret, og jeg har fået vist nogle af de ting, jeg står for. Jeg har self et mål om at komme på A-landsholdet, men jeg er kun lige fyldt 20 og vil lade det være op til andre at vurdere, hvornår jeg er klar til det. Mit fokus ligger på at nyde at spille fodbold, og hele tiden prøve at forbedre mig, udtaler Uffe Bech altså til D’BOLD.

Har du et idol?

– Jeg ved ikke, om man kan kalde det et idol, men jeg nyder virkelig at se Messi spille. Han er en fantastisk fodboldspiller og verdens klart bedste efter min mening. Han er både fantastisk som oplægger og som målscorer, hvor han bliver ved med at slå den ene rekord efter den anden. Hans sult efter hele tiden at ville opnå mere og mere, selvom han stort set allerede har vundet alt både personligt og på klubplan er inspirerende.

Hvad er dine ambitioner for fremtiden?

– Jeg har jo lige skiftet klub, så lige nu ligger mit fokus i at præstere i FCN over den næste lange periode. Jeg har et mål om at blive ved med at presse mig selv konstant, så jeg kan blive ved med at udvikle mig. På et eller andet tidspunkt vil jeg gerne til udlandet, men jeg vil ikke skifte for enhver pris. Til den tid skal det være det helt rigtige for mig, for jeg vil ikke ende som en svingdørsspiller. Men først og fremmest ligger mit fokus i at præstere for FCN de næste par år, og så må vi se, hvad fremtiden bringer. Og så har jeg jo som tidligere nævnt et mål om A-landsholdet, og på sigt også ambitioner om at blive fast mand der.

Hvad er drømmeklubben for Uffe Bech?

– På nuværende tidspunkt er drømmeklubben FCN, for jeg kan ærligt ikke ønske mig et bedre miljø at være i lige nu. Der fantastiske spillere, trænere og ledere og træningsmiljøet har imponeret mig meget. Derudover har jeg fået fast spilletid og har sammen med resten af holdet indtil videre gjort det godt i foråret.
Hvis jeg skulle vælge fra alle hylder, er drømmeklubben FC Barcelona. De har et fantastisk hold, med et fantastisk spilkoncept, som på nogle områder ligner FCN’s – Barca er bare lige 3-4 niveauer over. Så det er drømmen, men der er stadig lige et stykke vej fra en dansk topklub til den bedste klub i verden, slutter Uffe Bech af med at sige til D’ BOLD.

Uffe Bech startede i barndomsklubben Hellerup, og skiftede til Lyngby da han var 13 år. Uffe Bech er tidligere blevet topscorer for både U16, U17 og U18-landsholdene. Han har i denne sæson scoret 2 mål for FC Nordsjælland.

 

 

In this article