Lucas Andersen har overvejet at give op

Foto: www.ajax1.nl
Foto: www.ajax1.nl

I AaB var han en kæmpe stjerne. I Ajax bliver han sjældent nævnt. Lucas Andersen indrømmer at springet fra Superliga til hollandsk topfodbold har været hårdt. Meget hårdt.

I august måned sidste år startede det der lignede en drengedrøm for unge Lucas Andersen. Ajax hentede AaB-talentet til Holland hvor han sluttede sig til det dygtige hold danske spillere. Her skrev han under en fireårig kontrakt, mens man tydeligt kunne spore glæden i hans øjne. På trods af glæden over skiftet og det gode sammenhold med de andre danskere, indrømmer Andersen dog at det har været hårdt.

– I AaB var jeg den, som alle talte om. I Ajax har det været næsten lige omvendt, selv om trænerne er tilfredse med mig. Her er jeg pludselig nederst i hierarkiet. Og det har altså været hårdt, understreger Lucas Andersen overfor BT.

Særligt det første halve år i Ajax var hårdt for Lucas. Danskeren blev, med hjælp fra Ajax, indkvarteret hos en hollandsk plejefamilie. Her havde Andersen dog svært ved at tilpasse sig, da han skulle spørge dem om lov når han skulle noget. Efter et halvt års tid fik han egen lejlighed inde i Amsterdam og hans danske kæreste Thea rejste over til ham.

– Det var skønt at få selskab af Thea, fortæller han.

Lucas Andersen kan nu se tilbage på en sæson, hvor det på trods af flotte trænings-indsatser kun er blevet til 10 minutters spilletid. Lucas accepterer dog at det ikke er blevet til mere.

– Jeg havde håbet på mere. Men jeg accepterer trænerens beslutning. Frank de Boer råder over masser af fremragende fodboldspillere, som man ikke sådan bare lige slår af holdet, fortæller Lucas Andersen.

Eks-AaB’eren har grundet den manglende spilletid gjort sig en masse tanker. Periodevis har endda også overvejet at give op og kvitte fodbolden i Ajax.

– Jeg havde en længere periode med hjemve, og ind imellem kunne tanken om at kvitte Ajax godt strejfe mig, fortæller han til BT.

Næste uge rejser Lucas Andersen med det danske U19-landshold til Portugal for at starte forberedelserne til EM-kvalifikationsturneringen.

 

 

 

 

 

 

In this article