Pokalhelt med på U21-landsholdet

Youssef Toutouh

Den nye U21-landstræner og nuværende Esbjerg-træner Jess Thorup skulle for første gang i dag udtage truppen til U21-landsholdets to kampe mod Irland og Estland. Her blev der plads til tre nye i forhold til den sidst udtagne trup. Nemlig de to Esbjerg-spillere Youssef Toutouh og Jonas Knudsen samt den 20-årige midtbanespiller Lasse Petry fra FC Nordsjælland.

Youssef Toutouh blev for blot 5 dage siden den store folkehelt i Esbjeg, da han på et hovedstødsmål sikrede Esbjerg sejren i pokalfinalen mod Randers FC. Og ikke nok med det, så er den 20-årige offensivspiller i dag blevet udtaget til U21-landsholdets to kampe mod Irland d. 31. maj og EM-kvalifikationskampen mod Estland d. 7. juni.

Nogle vil måske mene, at den nye U21-landstræner Jess Thorup har været lidt subjektiv i sin udtagelse, da han har udtaget de to Esbjerg-spillere Youssef Toutouh og Jonas Knudsen. Det mener den nye træner dog ikke.

“At Jonas og Youssef er med handler ikke om, at de er Esbjerg spillere, men om at de har kvaliteten til at være med. Det har de vist mig på nærmeste hold specielt i foråret, hvor de har været vigtige brikker i Esbjerg, og derfor ser jeg ingen problemer i at betragte dem som potentielle spillere på fremtidens landshold”, siger Jess Thorup til dbu.dk.

“Jeg synes selv, det er en spændende trup, vi har samlet sammen, og som har en god balance af rutine i form af blandt andre Frederik Sørensen og Vestergaard og relativt nye kræfter.”

Truppen til kampene mod Irland og Estland:

Frederik Rønnow, AC Horsens
Jakob Busk, FC København
Frederik Sørensen, Bologna
Jannik Vestergaard, Hoffenheim
Jens Jønsson, AGF
Jonas Knudsen, Esbjerg fB
Kasper Larsen, OB
Daniel A. Pedersen, Silkeborg IF
Lasse Petry, FC Nordsjælland
Mark Gundelach, FC Nordsjælland
Matthias Gehrt, Brøndby IF
Nicolai Thomsen, AaB
Bassel Jradi, AB
Jeppe Illum, Silkeborg IF
Nicolai Brock-Madsen, Randers FC
Youssef Toutouh, Esbjerg fB

Der mangler dog endnu at blive udtaget fire spillere mere. Den udtagelse finder sted efter Superligaens afslutning på mandag i næste uge.

In this article