U19-landsholdet bankede Tyskland

Pierre Emile Højbjerg

DANSK OPVISNING. To gange Pierre Emile Højbjerg, Yussuf Poulsen og Kenneth Zohore. Samlet 4-1 sejr over Tysklands U19-landshold. Er det danske landsholds fremtid alligevel i sikre hænder?

Torsdag aften mødte det danske U19-landshold Tyskland i en venskabskamp som optakt til de kommende kvalifikationskampe i Portugal.

Men det var ikke et svagt tysk mandskab der gæstede Brøndby Stadion – tværtimod var der flere lovende talenter både i startopstilling og på bænken hos tyskerne. Men (for en gangs skyld) var dette også tilfældet fra dansk side. I startopstillingen var både navne som HSV’s Christian Nørgaard, Pierre Emile Højbjerg fra Bayern München, Lucas Andersen fra Ajax og Fiorentinas Kenneth Zohore. Altså eliten af danske talenter samlet på et sted, nemlig U19-landsholdet.

Og de danske drenge fik da også medvind fra start af, da Pierre Emile Højbjerg efter blot 3 minutter fik raget bolden til sig i felten og sparkede Danmark på 1-0.

Og blot få minutter senere gik det igen Danmarks vej. Zohore blev sendt afsted mod baglinien, driblede den tyske keeper og var tæt på at afslutte fra en spids vinkel. I stedet valgte han dog at sende den på tværs, og det skulle vise sig at være meget fornuftigt. Her stod Lyngby-talentet Yussuf Poulsen nemlig placeret, og med et flot flyvende hovedstød kunne han heade DK på 2-0.

Der var altså lagt op til dansk dominans, men vejen mod sejren skulle vise sig ikke at gå helt uhindret og problemfrit. Efter i omegnen af 20 minutters spil bragte tyske Timo Werner gæsterne tilbage på 2-1 med et skud, som https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Radza ikke formåede at redde i det danske  mål.

Derefter stod den på tysk dominans, og havde det ikke været for en par fiber-redninger af https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Radza kunne tyskerne nemt have kommet tilbage i kampen. Men de unge danske drenge havde dog ikke tænkt sig at lukke tyskerne helt ind i kampen, og prøvede at få presspillet til at hænge sammen. På den måde holdt dette resultat til halvleg.

2. halvleg blev dog startet lidt nervøst af danskerne, der gav flere store chancer væk til de ivrige tyskere. Ind imellem kom danskerne dog også frem til nogle bemærkelsesværdige chancer og efter 59 minutters spil gav det hårde arbejde endelig pote. Brøndby-drengen Durmusi, som var kommet på banen fra 2. halvlegs start sendte et flok indlæg ind til Pierre der køligt gjorde det til 3-1. Ganske kort efter lukkede en af kampens helt store spillere, Kenneth Zohore, kampen med sin 4-1 scoring. Dette skete blot 1 minut efter 3-1-scoringen og endnu en gang var Durmisi oplæggerens rolle.

Mere end 1000 tilskuere var at finde på lægterne, i den flotte sejr til Danmark.

Til den kommende EM-kvalifikationsrunde i Portugal, hedder modstanderne Tjekkiet, Bulgarien og Portugal.

In this article