FCN-dreng ovenpå skifte: Om 6-7 år er jeg på landsholdet

Mikkel Luimes

Mikkel Luimes har netop underskrevet en 1-årig aftale med Nordsjælland. 

For nyligt skrev 18-årige Mikkel Luimes fra FCM under på en 1-årig kontrakt med FC Nordsjælland. Derfor besluttede vi (D’ BOLD) os for at hive fat i den talentfulde midtbanespiller, til en snak om hans tidlige skifte til FC Midtjylland, kampene for ungdomslandsholdene, og drømmen om debut for både Nordsjælland og landsholdet.

Vi kan passende begynde der hvor det hele for alvor eskalerede – da han skiftede til FC Midtjylland.

I en alder af blot 15 år sagde Mikkel Luimes farvel til de trygge rammer i Glumsø (Næstved) og rejste alene til FC Midtjylland, hvor han skrev under på en treårig kontrakt. Drømme var ved at blive til virkelighed og den unge gut, så virkelig frem til skiftet. Dog indrømmer han nu, 3 år efter, at det var hårdt at forlade hjemmet og vennerne i Glumsø.

– Selvfølgelig var det mærkeligt at forlade Glumsø. Jeg havde masser af gode venner og veninder der, men heldigvis kan jeg jo stadig skrive med dem, fortæller unge Mikkel til D’ BOLD.

Da han ankom til Midtjylland var det indledningsvis som det han selv betegner som “tidlig U17-spiller”. Det vil altså sige, at han gled direkte ind i Midtjyllands U17-trup, og trænede med dem. Her sluttede han sig til en masse andre fodboldglade-drenge gutter, kaldet årgang 95′, og de skulle vise sig at få det fedt sammen.

– Alt var planlagt fra starten af og tre år frem. Første år blev vi indkvarteret på en efterskole, hvor vi så trænede koncentreret ved siden af. Næste år blev vi så flyttet til et akademi, hvor det var endnu mere koncentreret på den fodboldmæssige udvikling. På det tidspunkt var jeg stadig sammen med mange af de samme drenge, og mange af dem fortsatte også med på college ved det tredje år, fortæller midtbane-slideren.

Naturligvis har de mange træningspas og timer med de samme drenge, skabt en række unikke venskaber spillerne imellem. Og netop dette, mener unge Mikkel er med til at give tryghed.

– Ja, selvfølgelig giver det en god tryghed, men samtidig giver det jo en række kanon gode venskaber, som jeg nødig ville være foruden. Derudover har jeg også lært at klare mig selv, uden mor og far til at bane vejen for mig. Det ser jeg bestemt som noget positivt, erklærer han til www.dbold.dk

Når den nu 18-årige Mikkel ser tilbage på de tre år i Midtjylland er det med smil på læben.

– Jeg kan ikke klage. Mit ophold i Midtjylland har været helt upåklageligt. Jeg har trænet 2 gange om dagen, fire gange om ugen, så det har næsten været umuligt ikke at udvikle sig. Samtidig har jeg trænet sammen med nogle rigtig gode drenge, så jeg hele tiden er blevet presset. Det tror jeg har været vigtigt, fortæller den nu tidligere FCM’er til www.dbold.dk

Den 1/7-2013 kommer der dog til at ske ændringer i Mikkels liv. Den talentfulde fodboldknægt har underskrevet en 1-årig kontrakt med de tidligere danske mestre, FC Nordsjælland. Her kommer han altså til at tilbringe sit sidste år som ungdomsspiller, og kommer i den forbindelse til at spille for Nordsjællands U19-hold.

Og spiller han op til sit bedste, føler han gode muligheder for, at Nordsjælland forlænger med ham.

– Er sikker på, at spiller jeg op til mit bedste, både tror og håber jeg på, at de ønsker at forlænge samarbejdet.

Skiftet bliver dog ikke et kæmpe spring for 18-årige Mikkel der allerede har prøvet lidt af hvert.

– Det bliver ikke noget kæmper spring. Jeg kommer jo fra området, og kender allerede mange af drengene derfra. Samtidig er mange af mine tidligere holdkammerater fra FCM flyttet dertil, så det bliver ikke nogen kæmpe omvæltning.

Skiftet betyder samtidig, at træningsbanen nu kommer til at ligge langt tættere på hjemmet i Glumsø, og Mikkel flytter derfor hjem.

– Jeg tror det bliver mærkeligt at flytte hjem igen, nu når jeg har været vant til at være på egen hånd så længe. Men samtidig tror jeg også jeg indser, at jeg har savnet det, når jeg først kommer hjem, siger han og fortsætter om vejen til træning:

– Det kommer til at foregå i bil eller tog.

Naturligvis har skiftet til FCN ført nogen forventninger med sig, hos den unge midtbanespiller.

– Jeg forventer mig lidt af det samme som i FCM. Dog forventer jeg at det sportsmæssigt kommer til at foregå på et lidt højere niveau end i Midtjylland.

FC Nordsjælland havnede som 2’er, og ligner en helt sikker del af Superligaen i fremtiden. En fremtid, som Mikkel drømmer om at blive en del af.

– Jeg håber da på debut en dag. Jeg tror at alle ungdomsspillere drømmer om det, og jeg er ikke en undtagelse. Det er noget man arbejder hen imod, samtidig med man både er heldig og dygtig, smiler den unge FCN-spiller.

Mikkel Luimes har naturligvis også været inde omkring ungdomslandsholdene. Her har en både optrådt for U16, U17 og U18-landsholdet. Oplevelser som Mikkel ser på med stolthed.

– Noget af det største du kan opnå som fodboldspiller er, at få lov til at repræsentere dit eget land, så jeg er naturligvis rigtig stolt over det. Det har givet mig en mases store oplevelser, og særligt husker jeg da jeg med U16-landsholdet mødte to store nationer i form af Italien og Ukraine. Det var vildt, fortæller Mikkel til dbold.dk

Også på ungdomslandsholdene, har Mikkel mødt nogle flinke landsmænd.

– Det har været fedt, og ikke ubehageligt på nogen måde. Vi er jo en flok drenge som alle er glade for at spille fodbold, og derfor knytter man jo bånd.

Som de fleste unge danske talenter, drømmer også Mikkel Luimes om debut på A-landsholdet. Der skal dog gå et par år først.

– Selvfølgelig drømmer jeg, og håber på det. Lige nu er det ikke så realistisk, men vi må tage det hen af vejen. Viktor Fischer slog jo igennem som ung, men indenfor en 6-7 år regner jeg med at det bliver min tur, og at jeg er en del af det danske landshold. Det ville i hvert fald være en stor drøm der gik i opfyldelse, slutter den dygtige FCN-dreng, Mikkel Luimes, til D’ BOLD.

Mikkel Luimes startede karrieren i Suså IF.

 

 

 

 

 

 

In this article