Landstræner-Thomas: Højbjerg og Zohore får afgørende rolle

Skærmbillede 2013-02-13 kl. 17.44.24

 

I aften klokken 19 smadrer Danmark og Portugals U19-landshold sammen i et brag af en gruppefinale. Vinderen skal til EM til senere denne sommer, og begge hold ser rigtig stærke ud op til kampen set med objektive briller. 

Værtsnationen Portugal så ikke så heldige ud i første halvleg mod Tjekkiet – 1-1 var stillingen ved halvleg. Efter pausen fik Portugals U19-drenge dog hanket alvorligt op i sig selv, og fik banket Tjekkiet til vægs med hele 4-1 og, desværre for Danmark, betyder det at Portugal nu har en bedre målscore. Portugiserne har scoret 11 mål, mens Danmark har formået at score 10 mål. Dermed skal Danmark altså ud og hive 3 point. Dette ærgrer selvfølgelig U19-landstræner Thomas Frank en smule.

– Jeg var da lidt ærgerlig, for det er klart, at det giver en fordel, at de kan nøjes med uafgjort. Men uanset hvad, havde vi ikke grebet kampen anderledes an, vi har altid det udgangspunkt, at vi vil vinde kampen, fortæller Thomas Frank til bold.dk.

Særligt ønsker træneren at Danmark kommer ud og får momentum fra kampens første fløjt af.

– Vi skal ud og have momentum, ud fra de taktiske justeringer og valg, vi laver inden kampen.

Da Portugal er et væsentligt stærkere hold end henholdsvis Bulgarien og Tjekkiet vil der med al sandsynlighed komme en del mere fokus på den danske defensiv. Dette skræmmer dog ikke Thomas F. der mener at netop defensiven har været hele grundlaget for de danske kometers succes.

– Selvom det lyder paradoksalt efter to 5-0-sejre, har vi faktisk haft rigtig meget fokus på det defensive. Det har ligesom været hele fundamentet for succesen indtil videre, fortæller Frank og fortsætter:

– Defensiven skal ikke kun forsvare, vi har været rigtig opmærksomme på, hvordan vi presser højt, hvordan vi individuelt presser, og hvordan vi lukker modstandernes målspark. Det er vigtigt at stresse og jagte dem, så de ikke får sat deres spil.

Under den seneste kamp mod Bulgarien blev de to profiler, Kenneth Zohore og Pierre Emile Højbjerg sparet. Dette betyder at de to unge stjerner med sikkerhed vil komme bragende fra start af. Landstræner-Thomas regner da også med, at netop de to vil få en afgørende rolle.

– Jeg regner da med, at de to skal gå ind og spille en afgørende rolle mod Portugal, slutter Frank.

Danmark har ingen skader op til kampen.

In this article