Marcus Solberg: Har måtte arbejde stenhårdt for tingene

AGF

 

Har du også haft en drøm om en fodboldkarriere? Ja, det tænkte jeg nok. Og fik du den ikke? Nej, det tænkte jeg nok også. Nogle gange er der dog undtagelser. En af dem er Marcus Solberg og ham har D´BOLD fanget til en snak om AGF-debuten, forventningspres og fremtidsdrømme.

“Hulk” bliver han kaldt. Selv hævder han, at det er et navn som han fik lige da han kom til AGF, på grund af hans fysiske overlegenhed. Men det er med garanti et kælenavn vi vil støde på i fremtiden. Ikke bare fordi en hvis brasilianer bliver kaldt det, men også fordi at Marcus Solberg har meget mere end et sjovt kælenavn at byde på. Han frister nemlig lige nu en tilværelse som fodboldspiller i AGF og har efterhånden et hav af ungdomslandskampe for Danmark på sit cv. Alt dette er sket med en massiv glæde for spillet, som stammer helt fra barnsben.

– Jeg har altid elsket at spille fodbold, der har ikke været noget der var vigtigere end fodbolden siden jeg var helt lille, siger Marcus Solberg til dbold.dk

Mens mange har haft den samme glæde for fodbold, men ikke har orket de mange ekstra timer på træningsbanen, er Marcus gået den modsatte vej. Han har nemlig altid arbejdet hårdt for, at nå sine mål på fodboldbanen.

– Jeg har måtte arbejde stenhårdt for tingene, sådan er det for alle, man bliver nødt til at arbejde hårdt hele tiden, hvis man vil noget med sin fodboldkarriere. Jeg vil ikke sige at der er noget der er kommet nemt til mig, for jeg har arbejdet hårdt for det, udtaler Solberg.

De mange ekstra træningstimer gav til sidste et udbytte for unge Marcus Solberg, som i foråret fik sin debut for AGF, da jyderne bragede sammen med Esbjerg. En debut han ser tilbage på med stor glæde.

-Det var en helt vildt fed oplevelse. Det er noget jeg har drømt om siden jeg var en lille dreng, så det er kæmpe stort for mig at det er lykkedes. At jeg er dygtig nok til at optræde i AGF-trøjen betyder rigtig meget for mig.

Det er dog før set at unge talenter bukker under for det massive pres, som fodboldspillere møder fra omverdenen. Et pres som for nogen kan resulterer i mentale problemer og i værste tilfælde, et uundgåeligt karrierestop. Solberg lader sig dog ikke gå på af medierne.

-Det betyder ikke så meget for mig hvad der bliver skrevet i aviserne og på internettet. Jeg spiller bare fodbold, og koncentrere mig ikke om så meget andet. Der kommer kun et forventningspres hvis man er god, så det er det jeg fokuserer på, fortæller Solberg.

Det pres som nogle oplever kan dog forhindres, hvis sammenholdet i truppen er godt. Og det er det ifølge Marcus i AGF.

-Det er rigtig godt, det er nogle gode gutter jeg spiller med. Jeg er ikke rigtig begyndt at ses med nogen af dem endnu, men de fleste er jo også en del ældre end mig. Men jeg kan rigtig godt lide at komme og træne, der er altid højt humør, udtaler han.

AGF sluttede i sidste sæson på en skuffende syvendeplads og at klubben fra smilets by gerne vil længere op i tabellen næste år, bliver også bekræftet af AGF´s spirende angrebstalent.

-Jeg tror ikke det er nogen hemmelighed at vi gerne vil højere op og ligge, men den må du tage med træneren.

I AGF håber og tror man på Marcus Solberg, men hans egne forventninger til næste sæson er forholdsvis ydmyge. Udviklingen er først og fremmest i højsædet.

-Jeg går selvfølgelig efter at få spilletid, men lige nu tager jeg det som det kommer, og fokusere på min udvikling, siger han.
Og netop udvikling, har der indtil videre været masser af, for den unge AGF-spiller. Det er blandt andet blevet til 11 U17-landsholdskampe og 4 U19-landsholdskampe, for Danmark. Dermed tegner der sig et billede af en spiller som kan få en landsholdskarriere, men også en fremtid i det store udland.
– Jeg tror alle drømmer om at spille for A-landsholdet, og det gør jeg også. Så håber og tror jeg også på at jeg kan blive god nok til, at jeg en dag kan komme til en udenlandsk klub, slutter han interviewet med dbold.dk og tilføjer et råd til alle de unge og håbefulde spillere.
– Det bedste man kan gøre er at tro på sig selv, og arbejde stenhårdt for at nå sine mål.
Det er nok ikke sidste gang vi hører til 18-årige Marcus Solberg. Talentet med rygnummer 28 står nemlig noteret for intet mindre end 21 ungdomslandskampe for Danmark. En stærk præstation af en så ung herre, som bare venter på at træde ind på den store scene. Byd velkommen til Marcus Solberg. Det nyeste skud på stammen af unge danske talenter.

 

 

 

In this article