Roskilde-spiller til Holland

Den unge FC Roskilde-spiller Stefan Gartenmann drager mod Holland. Nærmere betegnet Heerenveen.

Stefan Gartenmann har altid været et stort talent. En af dem man regnede med i FC Roskilde. Og da han skrev under på sin første kontrakt som 15-årige, var ingen længere i tvivl, om forsvarspillerens færdigheder.

Og nu har 16-årige Stefan Gartenmann indgået en aftale med hollandske Heerenveen, som spiller i den bedste hollandske række, Æresdivisionen. FC Roskilde oplyser i en pressemeddelse at talentet tiltræder i det hollandske 1. juli, da det sidste obligatoriske lægetjek stadig ikke er foretaget.

“Vi er i dag i den situation, hvor vi smiler med det ene øje og græder med det andet,” udtaler FC Roskilde-direktør Kim Milton i en pressemeddelelse.

“Vi er naturligvis glade og stolte på Stefans og egne vegne over, at Stefan får muligheden for at komme til udlandet og prøve sit store potentiale af. Vi havde dog håbet at vi kunne have fået glæde at Stefans kvaliteter både på banen og udenfor banen nogle år endnu,” lyder det i meddelelsen.

Gartenmann vil starte på klubbens u-17 hold. Afhængig af hvor godt han klarer sig, går turen derefter til klubbens u-19 hold og bagefter enten u-23 holdet, eller Heerenveens førstehold. Spilleren selv er forståeligt nok lykkelig for aftalen.

“Det er en kæmpe mulighed for mig og selvfølgelig noget, som jeg altid har drømt om. Jeg glæder mig rigtig meget til at kommer derned – også selvom det selvfølgelig bliver trist at sige farvel til holdkammeraterne og alle dem, jeg kender i FC Roskilde. Men det skal nok gå og jeg glæder mig rigtig meget til at komme afsted,” siger Stefan Gartenmann til DAGBLADET.

Gartenmann startede i Roskildes ungdomsafdeling som 5-årig og er i øjeblikket noteret for ni U16-landsholdskampe for Danmark.

In this article