U-19 drøm bristede

I går spillede det danske U-19-landshold deres hidtil vigtigste kamp i EM-kvalifikationen. Den blev spillet mod Portugal og Thomas Franks tropper var nødsaget til at vinde, da Portugal havde en bedre målscorer fra de tidligere kampe.
En opgave de danske drenge godt kunne klare, hvis de ramte dagen, men allerede efter 5 minutters spil fik den danske målmand Oliver Korch rødt kort, da dommeren troede han så keeperen fælde en portugisisk spiller i feltet. Den danske målmand er ikke enig med dommeren i, at der var kontakt:

– Der kommer en dyb stikling, og jeg går ud i den. Han tager så et træk, hvor jeg prøver at gå ud i ham. Ham Costa vælger så at at smide sig. Dommeren vurderer, der er kontakt og dømmer straffe og rødt kort til mig også. Der er overhovedet ikke kontakt, jeg kan slet ikke forstå det. Som du nok kan høre på min stemme lige nu, så er jeg sindssygt ked af det. Det er slet ikke til at bære at stå her nu. Det er slut nu. Rejsen er forbi, konstaterede til Ekstra Bladet søndag aften.

Straffesparket blev reddet, af den indskiftede målmand. Danskerne havde nogle chancer i løbet af kampen, men fik dem aldrig omsat til mål og så kunne Portugal score til 1-0 til sidst i kampen. I overtiden fik også Danny Amankwaa rødtkort.
Også den danske træner Thomas Frank føler sig snydt og mener ikke at kampen blev spillet på et fair grundlag, da dommeren ødelagde kampen:

– To meget tvivlsomme kendelser er med til at afgøre denne kamp, inklusive det straffespark. Det er virkelig frustrerende. Jeg har set vores røde kort på video og der er ikke skyggen af rødt kort. Og så dømmer dommeren et straffe til sidst, som er meget tvivlsom. Det er ikke den kendelse, der afgør det, det er det røde kort, som smadrer kampen. Det er ved gud en gåde for mig, hvordan det kan ske. Jeg håber, at alle dommere fremover vil lade være med at dømme, hvis de i tvivl i så vigtig en kamp. Det er jo ikke bare en almindelig kamp. Dette var en finale, for fanden. Jeg føler mig snydt, sagde Thomas Frank til sporten.dk.

Med nederlaget til de danske drenge på 1-0 bliver det desværre ikke til noget EM for U-19 drengene. Derfor har mange af de unge talenter spillet deres sidste

In this article