U17-træner om tidlige skifter til udlandet: Der skal være et godt bagland

De seneste år har mange unge danske fodboldspillere draget mod udlandet i en tidlig alder i jagten på succes. Esbjerg´s U17-træner Rene Christiansen, mener at spillerne skal overveje det grundigt, da det er en helt anden “verden”, når man først er i udlandet. Han fortæller også til D´BOLD hvad Esbjerg går efter, når de skal finde nye talenter.

Når de danske superliga-klubber går ud og “fisker” talenter hjem til deres ungdomsafdeling, skulle man tro at de udelukkende gik efter de fodboldmæssige færdigheder. Det passer dog ikke helt, hvis man skal tro superliga-klubben Esbjerg´s u17- cheftræner Rene Christiansen.

“Generelt kigger vi efter tekniske og taktiske færdigheder, fysiske forudsætninger og endelig mentale og sociale kompetencer. På de specifikke ting, bliver det for den enkelte spiller de individuelle kvaliteter vi kigger efter. Der er forskel på hvad en center forsvarer skal kunne contra en back eller kant,” fortæller han til D´BOLD.

Når de ting som Rene Christiansen beskriver er opfyldt, ender det tit med interesse fra det store udland. En tendens som er mere og mere set i Danmark. Mange har fået succes, mens mange også har måtte rejse hjem til Danmark med knuste drømme. Christiansen er generelt positiv for tendensen, men fortæller at spillerne både skal være modne og mentalt klar, for at kunne få den forventede succes.

“Der både er drømme og penge i det for de unge drenge. Derfor kræver det stort kendskab til den enkelte spiller, om han er moden og mental parat til at tage springet til udlandet. Det er en helt anden “verden” i forhold til Danmark. Det kan gå begge veje. Eksempler som Lucas Andersen, Victor Fischer, Pierre Emil Højbjerg og Andreas Christensen er gode eksempler lige nu på at det er ok at rejse tidligt ud. Jeg tror, at udover at drengene skal være rigtig dygtige, så skal der være et godt bagland og gode planer for udvikling i den pågældende klub, hvor penge faktoren ikke har første prioritet. Det at spilleren vil være dygtigere og målrettet arbejder på at blive god på den lange bane for den pågældende klub, synes jeg kendetegner de nævnte spillere,” udtaler han.

“Modsat findes der desværre også mange der må vende hjem igen, hvor grundene kan være mange. Årsager som klub og lande valg kan have stor betydning for spilleren samt det faktum at de fleste ikke kan klare presset og brutaliteten som ligger på den anden side af drømmene. Når spillere kommer hjem fra mislykkede ophold i udlandet, ses det ofte at de har svært ved at etablere sig på højeste niveau herhjemme, altså i Superligaen.”
“Hos Esbjerg har vi flere dygtige spillere på vort U17 og U19 hold. Skal vi nævne en god håndfuld navne lige nu, er det https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Nielsen (U19) som er en del af Superliga truppen. Det samme er U18 landsholds målmand Jeppe Højbjerg. Jonas G. Hansen og Mikkel Majgaard fra U18 landsholdet og Jeppe Brinch fra U19 Liga holdet. Fra U17 holdet har vi målmand Daniel Iversen, Kasper Nissen og Mathias Kristensen fra U16 landsholdet, samt Søren Andreasen, som er topscorer i U17Ligaen og på U17 landsholdet,” slutter han samtalen med D´BOLD.

 

Rene Christiansen og hans hold fører i øjeblikket U17 ligaen med 54 point, efter 24 kampe.

 

In this article