U19-landstræner inden skæbnekamp: Det er 50/50

U19

U19-drengene står overfor en svær modstander, når de senere i dag spiller gruppefinale mod Portugal. En kamp som landstræner Thomas Frank selv vurderer, som en meget lige affære.

Klokken 19 spiller U19-holdet mod Portugal, som kun behøver uafgjort for, at komme med til U19-EM. Danskerne behøver en sejr, men det skræmmer ikke Thomas Frank, som har taktikken klar.

“Nøglen for os bliver to ting. Vi skal være rigtig gode til at presse dem, og gerne højt på banen. De skal ikke have ro, når de har bolden,” siger landstræneren til bold.dk.

“Derudover skal vi, når vi forsvarer, lukke deres kanter ned. De skal lukkes ned. Formår vi at gøre det, kan vi holde dem nede på et minimum af chancer, og så forbedrer vi i hvert fald vores chancer.”

“Endelig skal vi tage initiativet, for der er masser af plads at spille på. Kan vi sætte vores offensive folk i scene, kan vi presse Portugal.”

Hvis man spørger Frank er der heller ikke nogen tvivl om, at danskerne går efter sejren.

“Jeg mener det er 50/50. Men det er klart, at når man møder Portugal, på deres hjemmebane, blandt andet med en spiller, som Napoli vil købe for 75 millioner kroner, så bliver det svært,” siger Frank.

“Vi tror sindssygt meget på det, og jeg melder gerne ud, at vi bliver skuffede, hvis ikke vi kommer til EM, men vi skal også være opmærksomme på betingelserne. Vi møder et rigtig godt hold, det bliver et brag af en finale, og ja, vi kan også ende med at tabe. Men vi tror stensikkert på, at vi går videre.”

Thomas Frank har tidligere været U16 og U17-landstræner for Danmark og har blandt andet en bachelor i idræt, ved institut for idræt i København.

In this article