Ung SIF-målmand afventer debut

Foto: Silkeborg IF
Foto: Silkeborg IF

Silkeborgs 17-årige unge målmand Nicolai Flø fortæller til dbold.dk, at han trods nogle bænkpladser i Superligaen, ikke regner med at få debut til næste sæson, hvor klubben skal spille 1. division.

Ikke mange i den danske fodboldverden kender Silkeborgs unge målmand Nicolai Flø. Det på trods af, at han i foråret sad på bænken i en række Superliga-kampe.

I Silkeborg betegnes han som et stort talent, og en mand de forventer en del af i fremtiden. Men målmanden selv, tager det stille og roligt. Han regner ikke med, at skulle ind og spille nogen stor rolle i klubbens næste sæson, på trods af at der står 1. division på menuen, og at klubben mister alle deres normale førstemålmænd.

– Man kan sige, lige nu er jeg nok lidt alene, eftersom de andre målmænd forlader truppen. Jeg regner med, at klubben finder en hvis ikke to nye målmænd til næste sæson. Jeg er stadigvæk kun 17 år, og derfor er sandsynligheden for at klubben kigger på mig som ny førstemålmand til næste sæson ikke alt for stor, siger Nicolai Flø til dbold.dk.

Han håber i stedet på at kunne intensivere sin træning med førsteholdet, og så spille en masse kampe på reserveholdet og U19-holdet.

– Jeg er stadigvæk ung og er stadig U19-spiller næste sæson. Jeg håber på at få en masse træning med førsteholdet, men jeg regner ikke med at skulle ind og spille endnu, siger Flø, der ikke regner med, at en udlejning kan blive aktuel.

– Nej det tror jeg ikke. Jeg føler stadig der er for nok udfordring i at spille på U19-holdet og reserveholdet. Så det regner jeg bestemt ikke med.

Til dagligt bor den unge målmand på Silkeborgs akademi Søholt, hvor der også er en skole at passe. Derfor skal specielt træningerne med førsteholdet ofte koordineres med skolegangen.

– Jeg bor stadig på Søholt (Silkeborgs akademi red.) og går i skole ved siden af fodbolden. Så mange gange skal de to ting tilpasses, så jeg også kan træne med på førsteholdet indimellem.

Silkeborg gav debut til nogle af deres ungdomsspillere i de sidste par kampe af sæsonen. Det giver Nicolai Flø håb for, at han også inden længe kan få sine første minutter som seniorspiller.

– Det er svært for mig lige at vurdere hvornår tiden er inde til debut, og det er selvfølgelig også trænerne, der skal vurdere, hvornår de synes jeg er klar. Men det er klart, at jeg håber på at det sker i næste sæson. Det har samtidigt også givet mig håb, at jeg har set nogle af de andre unge spillere som Ari Mohr Jónsson og Robert Skov få debut i Superligaen.

– Jeg vil blive ved med at træne mere og mere med førsteholdet, og så igennem den vej bevise trænerne, at de inden længe også godt kan begynde at kigge min vej, slutter Nicolai Flø overfor dbold.dk.

In this article