Brøndby-talent skifter til Ajax

Ajax Amsterdam har hentet det 16-årige danske stortalent Markus Bay i Brøndby IF.

Endnu en dansker tilslutter sig nu danskerkolonien i Ajax. 16-årige Markus Strøm Bay skifter til den hollandske mesterklub, som i forvejen huser 6 andre danskere.

– Det er en kæmpe til cadeau klubbens talentarbejde, at der fortsat udvikles talenter, der er så dygtige, at de er interessante for de helt store klubber i Europa. Vi er derfor stolte over at kunne sælge Markus til Ajax Amsterdam, siger direktør Tommy Håkansson til klubbens hjemmeside.

– Vi har i Brøndby IF en klar strategi om at udvikle egne talenter og bruge dem på Superligaholdet, hvilket vi i stor udstrækning allerede gør. Omvendt er vi også klar over, at når talentet er så stort, som det er i Markus’ tilfælde, så er spillerne utrolig eftertragtede af store klubber i en meget tidlig alder.

– Derfor giver det mening for begge parter at sælge Markus nu, så Brøndby IF rent økonomisk får mest muligt ud af det. Vi glæder os over at kunne udvikle og sælge et stortalent som Markus, og så fokuserer vi på at sikre en Brøndby-fremtid for de næste talenter i rækken, lyder det fra direktøren.

Markus Bay, som tidligere har prøvetrænet i Manchester City, kalder skiftet en drøm. Han har dog også meget svært ved at sige farvel til Brøndby, som han har spillet for gennem hele sit liv.

– Det bliver rigtig svært at sige farvel til Brøndby, hvor jeg har spillet, siden jeg var fire år gammel. Det er den bedste klub i Danmark, og jeg har haft en fantastisk tid med alle de ture, vi har været på, og de gode trænere og holdkammerater jeg har haft, fra jeg var helt lille til nu, siger Bay.

– Omvendt glæder jeg mig meget til at starte i Ajax. At komme til en stor klub i udlandet har været min store drøm længe, og jeg er glad for, at Brøndby nu har hjulpet mig med at opfylde den drøm.

Hverken Brøndby eller Ajax har ønsket at oplyse salgsprisen på den 16-årige midtbanespiller.

In this article