Dansk forsvarskomet overvejer det tyske landshold

20-årige Jannik Vestergaard har flere gange repræsenteret de danske ungdomslandshold. Men forsvarstalentet som har tysk mor, overvejer sin fremtid som A-landsholdsspiller.

Jannik Vestergaard er et af Danmarks mest fremtrædende talenter. Senest blev han udnævnt til viceanfører i sin klub Hoffenheim, hvor han ser frem til at tage mere ansvar som forsvarsgeneral.

Vestergaard har flere gange repræsenteret Danmark på ungdomsniveau, men grundet hans tyske mor er han berettiget til at spille for det tyske landshold og den mulighed overvejer han at benytte sig af.

– Jeg har altid følt mig dansk og drømt om at spille for det danske landshold, men jeg er ikke så sikker længere. Jeg har tysk mor og jeg har spillet i Tyskland i tre år nu. Derudover taler jeg stort set kun tysk i hverdagen og det er her, mit liv foregår, udtaler Jannik Vestergaard til BT.

– Tysk fodbold er inde i en fantastisk spændende udvikling og landsholdet spiller flot fodbold, så jeg vil ikke sige, at det ikke er interessant. Men jeg har ikke hørt noget fra det tyske forbund i nogle måneder, så måske er interessen væk. Omvendt hører jeg jo heller ikke noget fra DBU og om deres planer, så hvis tyskerne spørger igen, vil jeg ikke længere uden videre afvise det.

Det tyske fodboldforbund har efter sigende tidligere været i forbindelse med Jannik Vestergaard, som dog indtil for nylig har været afvisende, grundet håbet om dansk landsholdsdebut.

In this article