Højbjerg afslog Frankrig

Pierre Emile Højbjerg

Det franske fodboldforbund, FFF, fortæller at de har forsøgt at overtale Pierre-Emile Højbjerg til at repræsentere Frankrig.

Stortalentet Pierre-Emile Højbjerg har en dansk mor og en fransk far. Han kan derfor helt selv vælge om han vil spille landsholdsfodbold i Danmark eller i Frankrig.

Indtil videre har Højbjerg spillet 30 U-landskampe for Danmark. Men Bertrand-Regis Louvet fra det franske fodboldforbund, fortæller at man har forsøgt at overtale Højbjerg til at stille op for Frankrig.

– Willy Sagnol (talentdirektør i FFF, red.) mødtes med Pierre-Emile Højbjerg i april for at se, om han kunne overtale ham til at spille for det franske landshold, siger FFF’s Bertrand-Regis Louvet til BT.

Pierre-Emile Højbjergs far, Christian Højbjerg, fortæller at midtbanetalentet takkede pænt nej tak.

– Det var et ret uformelt møde, Pierre-Emile havde med Willy Sagnol. Han fik forklaret, hvordan landet ligger. At han vil spille for Danmark. Sagnol svarede ’du skal selvfølgelig vælge med hjertet’ og accepterede hans svar, så der er ikke planlagt flere samtaler, forklarer midtbanetalentets far, Christian Højbjerg.

Bayern-talentet har også tidligere ytret, at han ønsker at stille op for Danmark.

In this article