Yussuf P: Topklubberne kunne ikke love spilletid

Foto: RB Leipzig
Foto: RB Leipzig

Yussuf Poulsen er en glad mand efter sit skifte til RB Leipzig i 3. Bundesligaen, som han klart mener er et skridt op i niveau.

Yussuf Poulsen offentliggjorde i sidste uge, at han havde skrevet under på en fireårig aftale med den ambitiøse 3. Bundesliga-klub RB Leipzig.

Det kom som en stor overraskelse for de fleste, men den hurtige offensivspiller selv ser det som en stor mulighed. Han mener, at skiftet er et klart niveau op.

– Nu så jeg lige, at FC Vestsjælland tabte 2-0 til Rostock, og de fik kun en midterplacering i 3. Bundesligaen sidste år. Jeg har allerede spillet 2 kampe og været med i en håndfuld træninger, og synes niveauet ligger et stykke over det jeg kom fra, siger Yussuf Poulsen til dbold.dk.

Yussuf Poulsen havde tilbud fra større klubber end Leipzig, men de kunne på ingen måde love ham spilletid. Derfor valgte han det spændende projekt i Leipzig.

– Jeg havde en prioritet om at skulle spille førsteholdsfodbold hver weekend, og det udelukkede alle topklubberne. Samtidig havde Leipzig så det her spændende projekt, som jeg synes kunne være spændende at blive en del af, siger Yussuf Poulsen, og fortæller, at han nærmest insisterede på at ville til udlandet, inden han fyldte 21 år:

– En anden væsentlig grund var, at jeg ville være sikker på, at jeg kunne komme væk fra Danmark inden jeg fyldte 21, og det kunne jeg ikke få sikkerhed på, hvis jeg havde valgt en anden dansk klub.

RB Leipzig rykkede op i 3. Bundesliga i fjord, men har ambitioner om allerede i den kommende sæson at skulle op i 2. Bundesliga. Klubben er nemlig ejet af den store Redbull-koncern, der spytter penge i klubben. Derfor er det noget at et spændende projekt, som den 19-årige dansker har bevæget sig ud i.

– De har lagt en fin plan for mig, og de kan selvfølgelig ikke love noget angående spilletid. Det skal man jo vise i kampe og til træning, at man fortjener. Men jeg har jo været en investering for dem, så de forventer også, at jeg kan bidrage med noget til holdet.

Han ved ikke om Leipzig bare er et sprængbræt til en større klub.

– Det kommer an på så meget. Hvis mig og klubben vokser samtidig, så ville det være naturligt at jeg skulle spille Bundesliga med Leipzig om nogle år. Men det kan også være klubben vokser hurtigere end mig, eller jeg vokser hurtigere end klubben, og så må vi sætte os ned og tage den derfra til den tid.

Det er ikke mere end bare et lille år siden, at Yussuf Poulsen fik sit gennembrud i Lyngby i 1. division. Derfor er han også rigtig glad for at kunne give Lyngby en stor økonomisk gevinst.

– Jeg er glad for, at Lyngby kunne få en del penge for mig, og dermed stabilisere deres økonomi. Jeg er rigtig glad for den tid jeg har haft i Lyngby, slutter Yussuf Poulsen til dbold.dk.

Den unge dansker har allerede gjort sig godt bemærket i sin nye tyske klub, idet han scorede et mål, da Leipzig vandt en træningskamp med 3-0 over Viktoria 1904 Köln.

In this article