18-årig Brøndby-angriber: Sætter høje krav til mit spil

Torbjørn Billeskov

Torbjørn Billeskov er en ung mand med store ambitioner. Her ses han i en Brøndby-trøjen i en kamp mod AaB. Fotograf: Esben Andreasen

Januar måned sidste år, tog en dengang blot 16-årig dreng springet fra Nordvest FC til Brøndby. Navnet var Torbjørn Billeskov, og den unge gut gled lynhurtigt ind og blev en del af Brøndbys U17-hold. Skiftet var naturligvis en drøm der gik i opfyldelse for Billeskov, der allerede fra starten af kunne mærke et stort spring i niveau.

– Ja selvfølgelig var det et stort spring i niveau. Samtidigt skulle jeg også til at bruge meget mere tid på fodbolden end hvad jeg havde været vant til, men det passede mig fint, for jeg nyder at spille, fortæller han til dbold.dk

Samtidig fortæller han også, at det var fedt at opleve et mere professionelt miljø på Vestegnen.

– Faciliteterne er langt bedre i BIF end i NVFC så det var lækkert at opleve et lidt mere professionelt miljø, erkender den nu 18-årige angriber.

Når snakken falder på Brøndbys talentarbejde og de tidlige debut’er, er Billeskov også positiv. Han synes det er sjovt at se vennerne få debut på førsteholdet.

– Det er altid fedt at se en kammerat på debutere på 1. holdet.

Og så kunne snakken naturligvis ikke andet, end at dreje hen på Billeskovs debut. Den har vi endnu ikke fået at se, men den unge Brøndby-dreng understreger at det sker en dag. Først har han dog en del og lære.

– Egentligt tænker jeg kun på at spille fodbold og blive bedre og bedre og så ved jeg, at det sker en dag. Men jeg sætter høje krav til mit spil, så jeg har en del at lære endnu, siger 18-årige Torbjørn Billeskov til dbold.dk

Et sted, som Torbjørn allerede har haft debut, er det danske U18-landshold. Her synes Billeskov, at “bare” det at blive udtaget, var rigtig stort.

– Det var især dejligt at blive udtaget. Det er spændende at få næsen indenfor og lugte til bageriet. Så spillede jeg en landskamp, og interessen steg for mig. Det er sjovt at fornemme, fortæller den lovende Brøndby-dreng.

Til sidst, som et lille bonusspørgsmål, spurgte vi lige den unge Billeskov, hvem hans idol indenfor fodboldverdenen egentlig er. Her lød svaret:

– Drogba, for han ved hvor målet står ligesom mig, griner danskeren med et smil på læben.

KORT INFO OM TORBJØRN BILLESKOV:

Positioner: Spiller i angrebet, helst helt på toppen.

Alder: 18 år – 09/03/95

Nuværende klub: Brøndby, U19-holdet.

Idol: Drogba

In this article