Her er fremtidens landshold

Billede: FOOTBALLUSER.COM

Danmark er som fyldt til randen med store fodboldtalenter, og håbet om en ny gylden generation bliver større og større. I denne artikel giver D’Bold dig overblikket, og gennemgår de danske talenter position for position.

Spillerne i denne artikel må tidligst være født i året 1992 og dermed højest være 21 år gamle.

 

Målmand: Frederik Rønnow 1992 (Esbjerg FB)

Frederik Rønnow ligner fremtidens målvogter på det danske landshold. Den unge målmand fik sit store gennembrud i sidste sæson, hvor han med flere pragtredninger var et af AC Horsens få lyspunkter. Men da ’Den Gule Fare’ rykkede ned fra den bedste danske række, valgte Rønnow at søge nye græsgange. Esbjerg FB stod klar med en lejeaftale, som binder Rønnow til klubben i et enkelt år.

Reserve: Jakob Busk 1993 (FC København)

 

Højreback: Christoffer Remmer 1993 (FC København)

20-årige Christoffer Remmer fik sin debut for FC Københavns førstehold, under Ariël Jacobs, i mesterskabssæsonen 2012/13. Siden er Remmer begyndt at banke på til en startplads hos FCK. Til trods for at erfarne Lars Jacobsen har holdt Remmer på bænken i længere perioder, vil talentet med stor sandsynlighed være landsholdsaktuel om nogle år.

Reserve: Alexander Scholz 1992 (KSC Lokeren)

 

Central Forsvar 1: Andreas Christensen 1996 (Chelsea FC)

Enkelte fodboldfans har længe kendt til den talentfulde midterforsvarer Andreas Christensen, der rykkede til Chelsea FC fra Brøndby IF i 2012. Men det er først i år, at den almene fodboldelsker har lært navnet Andreas Christensen at kende. Den 188cm høje dansker har imponeret på Chelsea Academy, og fik tilmed sin førsteholdsdebut for storklubben i en træningskamp mod Manchester City i år. Samtlige fodboldkyndige spår den stadig blot 17-årige dansker en stor fremtid for både Chelsea og det danske landshold.

Reserve: Jannik Vestergaard 1992 (1899 Hoffenheim)

 

Central Forsvar 2: Jores Okore 1992 (Aston Villa)

Den ivoriansk-fødte midtstopper, Jores Okore, fik sit danske gennembrud, da han var med til at føre FC Nordsjælland til mesterskabet, og oveni købet fik landsholdsdebut, i sæsonen 2011-12. Men det var i Champions League sidste år, at Jores Okore for alvor slog sit navn fast på internationalt niveau. Spilleren tiltrak sig, med upåklageligt forsvarsspil, interesse fra flere store klubber. Bl.a. Aston Villa forelskede sig i Okore, og hentede ham denne sommer til klubben, for et beløb i omegnen af 35 mio. kr. Jores Okore kan vise sig som noget af et scoop, hvis han kan leve op til de store forventninger.

Reserve: Frederik Sørensen 1992 (Bologna FC)

 

Venstreback: Nicolai Boilesen 1992 (Ajax Amsterdam)

Den blonde venstreback fik sin Ajax-debut i en alder af blot 19 år, men har i de seneste sæsoner ofte måttet se til fra bænken, da skader har holdt ham væk fra grønsværen. Nu ser Boilesen dog endelig ud til at være klar for Ajax Amsterdam igen. I denne sæson er det endnu kun blevet til en enkelt optræden for hovedstadsklubben, men den nu 21-årige Boilesen satser på snart at være en fast del af startopstillingen.

Reserve: Jacob Barrett Laursen 1994 (Odense Boldklub)

 

Defensiv Midtbanespiller: Patrick Olsen 1994 (Internazionale)

Patrick Olsen blev i 2012 hentet fra Brøndby IF til storklubben Internazionale. Siden har midtbanespilleren markeret sig med gode præstationer i Inter og på diverse ungdomslandshold. Olsen har spillet flere træningskampe for Inters førstehold, men har endnu sin ligadebut til gode – en debut som forventes at komme i denne sæson.

Reserve: Morten Knudsen 1995 (Internazionale)

 

Central Midtbanespiller: Lasse Vigen 1994 (Fulham FC)

19-årige Lasse Vigen, der både har repræsenteret Esbjerg FB og FC Midtjylland som ungdomsspiller og sågar prøvetrænet med Arsenal FC, fik denne sommer sin uofficielle debut for Fulhams førstehold. Nu håber midtbanespilleren på ligadebut i den kommende sæson. Lasse Vigen har spillet kampe for både Danmarks U19- og U21-landshold og kan meget vel være fremtidens midtbanegeneral på A-landsholdet.

Reserve: https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Sloth 1992 (Aarhus GF)

 

Højre Kant: Pierre-Emile Højbjerg 1995 (FC Bayern München)

Danmarks nye guldfugl. Pierre-Emile Højbjerg spås en fremtid som stjernespiller for Bayern München og det danske landshold. Det 187cm høje supertalent kan både spille som kant og som dybtliggende playmaker, men favoritpositionen er som offensiv midtbanespiller. Højbjerg har allerede fået flere kampe for Bayern Münchens førstehold til trods for de kun 18 år, og mon ikke der kommer flere kampe i denne sæson?

Reserve: Lucas Andersen 1994 (Ajax Amsterdam)

 

Offensiv Midtbanespiller: Christian Eriksen 1992 (Ajax Amsterdam)

Christian Eriksen har efterhånden været kendt som et stort talent i flere sæsoner. Men den stadig kun 21-årige dansker er tilmed begyndt at tage ansvar som nøglefigur hos Ajax Amsterdam. Christian Eriksen kombinerer teknisk dygtighed med sublimt overblik og fantastisk sparketeknik, og leverer gang på gang stærke præstationer for Ajax Amsterdam. Spørgsmålet er hvornår Eriksen forlader Holland til fordel for en større klub?

Reserve: Yussuf Poulsen 1994 (RB Leipzig)

 

Venstre Kant: Viktor Fischer 1994 (Ajax Amsterdam)

Endnu et offensivt stortalent. Viktor Fischer leverede noget der minder om et gennembrud for Ajax Amsterdam i sidste sæson. 10 mål fra den blot 19-årige angriber taler sit tydelige sprog, og der kan ikke gå mange år, før Fischer er at finde i en europæisk storklub. Viktor Fischer har potentialet til at blive en af verdens bedste, og der er uden tvivl noget stort i vente for danskeren.

Reserve: Danny Amankwaa 1994 (FC København)

 

Angriber: Andreas Cornelius 1993 (Cardiff City)

En fantastisk sidste sæson for FC København sendte denne sommer Andreas Cornelius til Cardiff City og Premier League, hvor flere eksperter spår Cornelius’ mål som afgørende for Cardiff’ præstation i Premier League. Cornelius møder opbakning fra både fans og Cardiff-manageren, Malky Mackay, som er meget imponeret over sin danske nyerhvervelse. Cornelius skal være ’manden med målene’ hvis Cardiff skal overleve i Premier League.

Reserve: Kenneth Zohore 1994 (Brøndby IF)

 

In this article